Marko Bojić i Nikoleta Perović najbolji

Rastko Milenković i Lara Jovović najperspektivniji, u domaćem prvenstvu najbolji Teodora Čavić i Blažo Milić, kojem je ovo treće uzastopno priznanje

Redakcija
Piše: Redakcija 293 pregleda Dodaj komentar

Marko Bojić i Nikoleta Perović obilježili su odbojkašku 2022.godinu u izboru OSCG.

Glasovima odbojkaških klubova, Upravnog odbora i trenerske organizacije, Odbojkaški savez Crne Gore izabrao je najbolje i najperspektivnije odbojkaše i odbojkašice, kao i najbolje trenere u domaćem prvenstvu za 2022. godinu.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2022. godinu, treći put uzastopno, izabran je Blažo Milić doskorašnji član Budve.

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu za 2022. izabran je Marko Bojić, član Al Nasra iz Saudijske Arabije. Bojić je bio jedan od najboljih igrača naše muške seniorske reprezentacije, koja je ove godine ostvarila veliki uspjeh i izborila treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo. Odlične partije prethodne sezone Marko Bojić je pružao i u turskom Kiziltepeu, dok ove sezone ima sjajan učinak u Saudijskoj Arabiji.

Za najperspektivnijeg odbojkaša izabran je Rastko Milenković, član Budve. Milenković je sa U22 reprezentacijom Crne Gore izborio istorijski plasman na U22 Evropsko prvenstvo mlađih seniora, učestvovao na istom. Milenković je takođe bio i član seniorske reprezentacije koja je izborila treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo, a kao i Milić, osvajač je duple krune sa ekipom Budve za proteklu sezonu.

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2022. po drugi put je izabran Miloš Marković trener Budve. Marković je u protekloj sezoni osvojio Kup i prvenstvo Crne Gore sa ekipom Budve, a bio je i pomoćni trener muške seniorske reprezentacije Crne Gore.

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2022. godinu izabrana je Teodora Čavić, članica Galeb Liko Soho Group-a. Čavić je sa ekipom Galeba osvojila duplu krunu u sezoni 2021/2022.

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu po drugi put izabrana je Nikoleta Perović, članica italijanskog Konsolinija. Protekle sezone, sa ekipom Bandung, Nikoleta je osvojila prvenstvo Indonezije, a trenutno pruža brilijantne partije u italijanskoj seriji A2 za ekipu Konsolini.

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Lara Jovović, odbojkašica Morače. Na kadetskom prvenstvu Crne Gore proglašena je za najboljeg primača servisa, a bila je i član ženske juniorske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice u 2022. izabran je Petar Koković trener Galeb Liko Soho Group-a. Koković je sa ekipom Galeba osvajač duple krune u sezoni 2021/2022.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar