Marija Vuković zasluženo najbolja

Crnogorski olimpijski komitet uručio je danas godišnja priznanja najboljim sportistima i nacionalnim selekcijama u godini na izmaku.

Marija Vuković je najbolja sportistkinja Crne Gore u 2021. godini, odlučio je Upravni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Jednom je na pitanje „kako bi se zvala vaša filmska biografija“ odgovorila kratko: „Usponi i padovi“.

Na uspone nas je rano navikla. Još 2010, kada je u Kanadi osvojila titulu svjetske juniorske šampionke u skoku u vis, promovisali smo je u crnogorsku princezu „kraljice sportova“.

A onda je spoznala i padove. Po sopstvenom priznanju, uspjeh je zatekao nespremnu, tako da je pomišljala i da odustane. Ali, nije ona od te sorte.

Vremenom, taložila je iskustvo, sa kojim je došlo i saznanje da je teže pobijediti sebe, nego gravitaciju. Postepeno se vratila visinima koje su bile mjera njenog talenta; vratio joj se i prepoznatljivi osmijeh.

Osmijeh koji se pomiješao sa suzama radosnicama 5. avgusta, kada je prošla u finale Olimpijskih igara u Tokiju, i šarmom i rezultatom i sa visoko podignutom crnogorskom zastavom u rukama ponovo osvojila naciju. Marija je u godini na izmaku imala četvrti rezultat u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama u Tokiju sa preskočenih 196 centimetara, a njeno 9. mjesto u skoku u vis najbolji je individualni olimpijski rezultat otkako se Crna Gora samostalno pojavljuje na Igrama.

 

Izvor
Crnogorski olimpijski komitet

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button