Marija Vuković skače u Budimpešti: Priprema za dijamantski nastup u Parizu

Filip
Piše: Filip 201 pregleda Dodaj komentar
Foto: Reuters

Olimpijska euforija je završena, za Mariju Vuković slijede novi izazovi.

Nakon sjajnog izdanja u Tokiju, plasmana u finale skoka uvis i devetog mjesta na svijetu u debitantskom nastupu na najvećoj sceni, naša atletičarka će sjutra učestvovati na mitingu u Budimpešti.

Nije imala mnogo vremena za pripreme, ne može da procijeni u kakvoj je formi pred još jedan veliki nastup – miting Dijamantske lige u Parizu, na koji je dobila poziv poslije efektne promocije na Igrama.

“Miting u Budimpešti jeste priprema za Pariz. Bila sam nekoliko dana u Baru, odradila sam nekoliko treninga”, kaže Marija za Sportfem.

Nakon Tokija se, kaže, nije odmorila – proslavila je uspjeh, imala je “bezbroj” poziva na prijeme i gostovanja, osjetila je i drugu stranu slave.

Foto: Reuters

Pažnja prija, zaslužena je, ali…

“Mislim da još nisam došla sebi, da je ovaj tempo previše za mene i da sam se, iskreno, još više umorila”, priznaje Marija.

U Budimpešti će pokušati da se vrati u takmičarski ritam, kako bi u Parizu, 28. avgusta, bila na najboljem mogućem nivou na debitantskom nastupu na Dijamantskoj ligi.

“Ovaj miting će biti malo jači trening, kao priprema za Pariz. Bože zdravlja da sve bude kako treba”.

Spisak učesnika na mitingu u Parizu je impozantan – naša atletičarka naći će se u elitnom društvu, među 27 osvajača i osvajačica medalja u Tokiju.

Foto: Reuters

Marija će se takmičiti sa osvajačicama medalja na Olimpijskim igrama u skoku uvis. Učestvovaće Ruskinja Marija Lasickene (2.04 m), Australijanka Nikola Mekdermot (2.02 m) i Ukrajinka Jaroslava Mahučkih (2.00 m).

Pariz će ugostiti i legendarnu Alison Filiks, koja je u Tokiju postala najtrofejnija atletičarka svih vremena (11 olimpijskih medalja), koja će trčati na 400 metara.

U trci na 100 metara učestvovaće tri najbrže žene svijeta, tri munje sa Jamajke – Ilejn Tompson, Šeli-An Frejzer-Prajs i Šerika Džekson.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar