Marija Vuković pred nastup na SP: Da uživamo zajedno

Na sjajnom, novoizgrađenom stadionu čiji je kapacitet preko 35.000 mjesta aktuelna evropska vicešampionka će u skoku u vis juriti nove zvjezdane rezultate

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: REUTERS

Budimpešta, velelepna arena kraj Dunava specijalno izgrađena za ovu priliku, 19. izdanje Svjetskog prvenstva, a na njemu i ovog puta samo jedna crnogorska uzdanica. Naša najbolja atletičarka peti put će učestvovati na šampionatu planete kao jedina predstavnica Crne Gore.

Na sjajnom, novoizgrađenom stadionu čiji je kapacitet preko 35.000 mjesta aktuelna evropska vicešampionka će u skoku u vis juriti nove zvjezdane rezultate. Biće teže u odnosu na prethodna takmičenja, jer Marija izlazi iz povrede. Posljednje dane priprema odradila je u svojoj bazi u Atini, a za Lob Sport istakla je da je glavni cilj plasman u finale.

Dobro sam, oporavila sam se od povrede, treninzi su svakim danom sve bolji, tako da sam zadovoljna“, rekla nam je Marija na početku razgovora.

Svjetsko prvenstvo počinje 19. jula, a takmičenje u skok uvis počinje 25. avgusta kada su na programu kvalifikacije. Finale je na programu posljednjeg dana šampionata, 27. avgusta. Marija je prvi put na SP učestvovala još 2011. godine u Južnoj Koreji kada je bila 28. I od tada napredovala je na svakom narednom – u Londonu 2017. bila je 21, dvije godine kasnije u Kataru 18, a prošle godine u SAD osvojila je 14. mjesto.

Zna naša sagovornica šta donosi najveći turnir, ali ističe da ima malo treme.

Ima malo, jer ova sezona nije baš onakva kakvom sam je zamišljala“, prisjetila se Vuković povrede koju je zadobila na treningu sredinom maja.

Nadam se da ću uspjeti da stavim sve iza sebe i dam svoj maksimum. Iskreno, cilj je da uživam u skakanju i da se pronađem. Ulazak u finale bi bio najljepši mogući ishod ove sezone“.

Djevojka koja je mnogo puta do sada obradovala crnogorsku javnost imala je jasnu poruku za sve u malenoj balkanskoj ljepotici čekati njen novi let.

Daću sve od sebe da uživate. Hajde da uživamo zajedno“, kroz osmijeh nam je rekla Vuković.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar