Marija Vuković: Došla sam po zlato, a voljela bih da sam skočila 196, jer znam da imam tu visinu

Ognjen
Piše: Ognjen 289 pregleda Dodaj komentar
Foto: Reuters

Nakon četiri srebra i dvije bronze, Crna Gora je konačno uzela i zlato na Mediteranskim igrama u Oranu.

Marija Vuković je stigla u Alžir kao apsolutna favoritkinja u skoku uvis i opravdala renome. Za novo najsjajnije odličje u karijeri bila je dovoljna visina od 192 centimetra, što je za nju bio lak zadatak.

„Znači mi dosta ova medalja, lijep je osjećaj. Očekivala sam, došla sam po to i drago mi je da sam uspjela, doduše u drugom pokušaju. Drago mi je i zbog Crnogorskog olimpijskog komiteta što se u Alžiru intonirala državna himna, ovo je lijepa uvertira za Svjetsko i Evropsko prvenstvo”, rekla je 30-godišnja Cetinjanka.

Kada se znalo da je prva, najbolja crnogorska sportistkinja je pokušala da preskoči i 196 centimetra, što bi joj bio najbolji rezultat sezone, za centimetar kraći od ličnog rekorda, ali nije uspjela

„Iako to nisam rekla prije, došla sam po zlato, iako bih voljela da sam skočila 196, više zbog glave, da budem sigurnija. Znam da imam tu visinu. Možda nisam bila dovoljno koncentrisana, s obzirom na to da je Tatjana Gusin, s kojom treniram, skočila najbolji rezultat sezone, a još jedna djevojka uzela 3. mjesto na 100 s preponama. Bila sam i zbog njih srećna, ali sam i znala da sam osvojila zlato i možda nisam dala maksimum”.

Mariju očekuju novi izazov već 16. i 17. jula, kada će se održati kvalifikacije i finale na Svjetskom prvenstvu u Judžinu, u američkoj državi Oregon.

„Za 10-ak dana krećem u Oregon, nadam se da ću tamo ostvariti bolji rezultat. Znam da mogu i daće bog da sve bude kako bi trebalo”, zaključila je Vukovićeva.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar