Marić otkrio adute: Spisak igračica za meč sa Grčkom

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica na koje računa za duel sa Grčkom u okviru grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić je pozvao 22 igračice – golmani: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Crvena zvezda, Srbija); odbrana: Milica Radunović (Budućnost), Maja Šaranović, Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Marija Maraš (Breznica), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka), Aleksandra Popović (Vlaznija, Albanija), Sanja Nedić (SFK, BiH), Jovana Nišavić (Obilić); vezni red: Jelena Karličić (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Milica Vulić (Ekonomist), Jelena Vujadinović (Breznica), Milica Šebek (Breznica), Darija Đukić (Partizan Bardejov, Slovačka); napad: Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Armisa Kuč (SFK, BiH), Nađa Stanović (Katovice, Poljska), Ana Knežević (Breznica), Nađa Đurđevac (Budućnost).

Crna Gora će 6. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Grčku, dok će pripreme za taj duel početi sjutra.

– Za nas je svaka utakmica u ovoj grupi teška, što je i logično jer dolazimo iz petog šešira, tako da bi i bod protiv Grčke za nas bio veliki uspjeh. Zbog toga moramo dati svoj maksimum, odigrati timski što jače, biti borbeni i pokazati ono najbolje što znamo. Nažalost, imamo određenih kadrovskih problema, zbog povreda neće igrati nama dvije veoma bitne igračice, Ramčilović i Pavićević. Ipak, ne smijemo da kukamo, imamo nekih mladih igračica koje su željne dokazivanja i siguran sam da će ih na pravi način odmijeniti, istakao je selektor Marić, koji izuzetno respektuje narednog protivnika.

– Gledali smo ih na utakmici sa Njemačkom. Taj meč nam ne može biti pravi reper, jer su se Grkinje sve vrijeme branile protiv jedne od najjačih ekipa u Evropi. Ali, i u takvoj situaciji, vidjeli smo da imaju nekoliko veoma kvalitetnih igračica. Protiv nas će drugačije igrati, više će napadati, tako da se spremamo za skroz drugačiji nastup Grčke, smatra Marić.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button