Maja Savić: Želja je bila prevelika, zbog toga je bilo dosta grešaka

Ognjen
Piše: Ognjen 391 pregleda Dodaj komentar
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Poslije dva startna poraza u Ligi šampiona, rukometašice Budućnost Bemaxa su bile pritjerane uza zid, jer su morale da pobijede Savehof.

Vodile su praktično 60 minuta, dozvolile rivalu da samo tri puta izjednači, ali su strepjele do kraja. Sačuvale su, ipak, dva boda i slavile 31:30.

„Prve dvije utakmice smo odigrale stvarno loše, bilo je dosta naboja kod igračica. Prevelika je bila želja, zbog toga se pravilo dosta grešaka. Ovo je dosta izmijenjen tim, neke stvari moraju u hodu da se rješavaju, a i igračice sa strane su došle povrijeđene. Odbrana je na momente bila jako dobra”, rekla je Maja Savić, prva pomoćnica Bojane Popović.

U timu nije bilo Kalidijatu Nijakate, a šansu je na lijevom beku umjesto nje dobila i iskoristila Neslihan Čališkan. Prvo ime utakmice je, međutim, bila Milena Raičević, koja je upisala čak 16 asistencija.

„Milena je odigrala sjajnu utakmicu, imala 16 asistencija, a Nesi je opravdala povjerenje trenera. Nijakate i dalje ima problema sa povredama, biće neko vrijeme van terena, dok doktori ne kažu da je spremna. Hafra nije dobila šansu, ali je u stroju, već je mnogo bolja nego što je bila, ali je teško koristiti više igračica. Kad bismo to probali, ne bismo mogli ništa mogli da uradimo”.

Turska internacionalka Čališkan nije igrala na prva dva meča, danas je dala pet golova.

„Nije bila jedan period sa nama zbog vize, i njoj je trebalo vremena da se osjeti bolje na terenu. Dobijala je šansu na pripremnim utakmicama, danas je opravdala povjerenje”, poručila je Savićeva.

Bivša igračica Kastamonua je bila srećna zbog pobjede.

„Znale smo da će biti teško, jer se mlade igračice Savehifa bore 60 minuta, ali i mi smo se borile. Uložile smo svu energiju, sve smo bile kao jedna, jer nam je bila potrebna pobjeda”, naglasila je Čališkan, uz napomenu da joj nije zasmetalo što je presjedjela prva dva meča:

„Ako dolaziš u tim kao što je Budućnost, ne možeš da kažeš da ćeš igrati svaku utakmicu 60 minuta. Dobila sam danas šansu, dala sam sve da je iskoristim, a u budućnosti ćemo vidjeti šta će se dešavati. Mogu da igram, ali i da sjedim na klupi, sve se mijenja”.

Jedna od najvećih nada švedskog rukometa je Ema Mihailović, koja ima crnogorske korijene. Mladi srednji bek je dao dva gola, ali upisao i sedam asistencija.

„Držale smo se odlično. Teško je izgubiti meč kad dva minuta prije kraja imaš napad za izjednačenje, ali mislim da smo odradile dobar posao. Možemo mnogo da naučimo iz ovoga, da izvučemo pouke za ovu i sljedeće sezone, jer smo tek na početku puta. Ali, uvijek je teško kad se izgubi utakmica”, poručila je 19-godišnjakinja rođena u Švedskoj.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar