Leković sa Izviđačem do titule – Ljubuški slavi Crnogorce

Ognjen
Piše: Ognjen 806 pregleda Dodaj komentar
Foto: Privatna arhiva

Kada je u septembru prošle godine stavio paraf na ugovor sa HRK Iziđačem, naš rukometni reprezentativac Božidar Leković nadao se dobroj sezoni u novom klubu. Na njegovo, naše ali i veliko zadovoljstvo publike u Ljubuškom sezona je bila i više nego dobra, istorijska. Izviđač je osvojio titulu u bosanskom prvenstvu, šestu u istoriji ovog kluba, a u tome je umnogome doprinio Božo zajedno sa još jednim crnogorskim rukometašem, juniorskim reprezentativcem, Vasilijem Kaluđerovićem.

Prvenstvo je bilo vrlo neizvjesno, te se rasplet oko krunisanja novog šampiona čekao do posljednjeg 26. kola. Rukometaši Izviđača završili su takmičenje ispred RK Vogošća sa pobjedom više, mada bi se moglo reći da je titula odlučena u direktnom duelu dvije ekipe u 23. kolu kada je novi šampion na svom terenu pobijedio sa 2 gola razlike 27:25. Činilo se da je tada sve gotovo, međutim “Skauti” su kiksali u predposljednjem kolu u Lukavici protiv Slavije, praktično su se oprostili od titule ali su im “uslugu” pružili rukometaši Konjuha koji su zaustavili Vogošću na svom terenu i tako dali priliku Izviđaču da u posljednjem kolu ovjeri titulu ubjedljivim trijumfom na svom terenu protiv Kaknja 41:30.

Foto: jabuka.tv

Leković ima sjajnu sezonu iza sebe, uz Mandića, Vukića i Rodina najvažniji šraf ekipe, a kao kruna dobre igre u Ljubuškom stigao je i poziv Dragana Đukića za predstojeće play-off utakmice protiv Hrvatske za Svjetsko Prvenstvo koje se održava u Danskoj i Njemačkoj. Leković će braniti boje naše zemlje i na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Španiji ovog ljeta. “ Nevjerovatan kraj sezone. Za ovo smo se borili čitave godine, išli meč po meč, podizali formu i samopuzdanje. Meni i Vasiliju mnogo znači što smo donijeli trofej Izviđaču. Želio bih da se zahvalim svima u klubu, od saigrača i stručnog štaba, pa do nevjerovatne publike koja je vjerovala u nas do samoga kraja. Posebno bih se zahvalio treneru ekipe Silviu Ivandiji koji mi je omogućio da osvojim svoj prvi ligaški trofej u karijeri”.

Foto: Privatna arhiva

Planovi za budućnost? ” Od juna sam slobodan igrač. Postoje neke konkretne ponude za dalje, ali o tome ću da razmišljam kad završim sa obavezama u reprezentaciji. Sada nam predstoje važne utakmice i 100 posto sam fokusiran da što više pomognem svojoj zemlji” – zaključio je Leković.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar