Legendarni kapiten “lavova”biće na čelu rukometnog kluba Kotor

Ognjen
Piše: Ognjen 187 pregleda Dodaj komentar
Lokalna samouprava osnivač je RK Kotor, Foto: SO Kotor

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić i nekadašnji kapiten “lavova”, Vasko Ševaljević, dogovorili su osnivanje rukometnog kluba Kotor.

U cilju revitalizacije rukometnog sporta u drevnom gradu, Jokić i Ševaljević dogovorili su formiranje RK Kotor, koji će biti u vlasništvu Opštine Kotor. Odlučeno je da Ševaljević bude predsjednik kluba, kao i da rukovodi stručnim sektorom, kako bi znanjem i iskustvom značajno doprinio njegovom kvalitetnom razvoju.

Ševaljević, uz bogatu klupsku karijeru, ima pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima i smatra se jednim od najboljih crnogorskih rukometaša.

Opština Kotor finansijski i logistički podržaće sve klupske aktivnosti i inicijative na popularizaciji ovog sporta, koji ima bogatu i dugu tradiciju u Kotoru. Najprije će biti formirane mlađe selekcije, i već od 1. septembra krenuće se sa upisom djece svih uzrasta.

Obnavljanjem rukometnog kluba Opština Kotor nastavlja sa značajnim unapređenjem sporta u Kotoru, što potvrđuju i nedavni uspjesi VPK Primorac, fudbalskog kluba Bokelj i Košarkaškog kluba Kotor, koji su u vlasništvu lokalne samouprave, kao i ženskog odbojkaškog kluba Gimnazijalac.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar