“Lavovi” na testu protiv Rumunije

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 514 pregleda Dodaj komentar
Foto: Bert Berišaj

Godinama su rukometaši Crne Gore čekali na prvu pobjedu na evropskim prvenstvima, uspjeli to iz tek 17. pokušaja 2020. u Gracu protiv Srbije, da bi dvije godine na šampionatu u Mađarskoj i Slovačkoj kasnije savladali još tri selekcije iz bivše Jugoslavije – Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku i osvojili sjajno 11. mjesto.

Lani su prvi put prošli i do druge faze na svjetskim prvenstvima, a na šampionatu Starog kontinenta u Njemačkoj u januaru 2024. žele da dokažu da su članovi elite i opet se domognu druge faze u konkurenciji Islanda, Srbije i Mađarske. Zadatak im neće biti nimalo lak, jer odiseja devetog selektora “lavova” Vlada Šole nije počela baš sjajno, sa tri poraza na četiri kvalifikaciona meča.

Hrvatski stručnjak će, ipak, imati mnogo više vremena od prethodnika da se sprema za veliko takmičenje, jer ekipa ove sedmice trenira u Podgorici, a okupiće se i 20. decembra. Nekoliko dana kasnije će se priključiti i igrači iz Bundeslige, jer se posljednji mečevi igraju 23. decembra, a ne posljednjih dana godine, kao ranije.

Šola je najavio da će ovu EHF sedmicu iskoristiti da uvede nove akcije, a šta je pripremio moći će da se vidi danas (17 časova) na prijateljskoj utakmici sa Rumunijom u dvorani hotela “Voco”.

– Dugo nismo bili na okupu, želimo da se tokom ove EHF sedmice uigramo za Evropsko prvenstvo. Rumunija je odličan sparing partner, utakmica će poslužiti i nama i njima. Moramo da popravimo neke stvari sa posljednja dva okupljanja, da poradimo na sitnicama i u odbrani i u napadu. Na to smo i stavili akcenat – rekao je Mirko Radović.

“Balkanski trikolori” nisu igrali na evropskim prvenstvima od davne 1996. godine, na šampionatima svijeta od 2011, ali su sada prošli kao drugoplasirana ekipa u grupi 4.

– Rumunija je odlična selekcija, ima odličnu ligu, u kojoj nastupa dosta naših reprezentativaca. To je ekipa u naletu, ubijeđen sam da će utakmica biti odlična – zaključio je kapiten “lavova”.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar