“Lavice” iz prvog šešira čekaju žrijeb za SP

Vladan
Piše: Vladan 415 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Geteborg će 6. jula biti domaćin žrijeba za Svjetsko prvenstvo, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a rukometašice Crne Gore rivale će čekati iz prvog šešira.

Kao osvajačice bronzane medalje na posljednjem Evropskom prvenstvu “lavice” su u povlašćenoj poziciji na žrijebu, a već je poznato i da će u preliminarnoj fazi igrati u grupi B u švedskom Helsingborgu.

Na žrijebu za planetarnu smotru biće određeni sastavi osam grupa, a osim dama Bojane Popović nosioci će biti Švedska (grupa A, Geteborg), Norveška (C, Stavanger), Francuska (D, Stavanger), Danska (E, Herning), Njemačka (F, Herning), Španija (G, Frederikshavn) i Holandija (H, Frederikshavn).

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u bi u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukrštala sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska.

Nakon glavne runde sa četiri grupe po šest selekcija, slijedi četvrtfinale, u kojem bi izabranice selektorke Bojane Popović u slučaju plasmana među osam najboljih, igrale u Herningu.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji plasman je peto mjesto osvojeno na šampionatu u Japanu 2019. godine.

Plasman na SP do sada su izborile još selekcije Angole, Kameruna, Senegala, Aregntine, Brazila, Irana, Južne Koreje, Japana, Kine, Kazahstana, Čilea, Paragvaja, Ukrajine, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Poljske i Rumunije.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar