“Lavice” igraju za plasman od 5. do 8. mjesta i čekaju rivale za Pariz

Vladan
Piše: Vladan 574 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Polufinale Svjetskog prvenstva ostalo je san nakon bolnog poraza od Danske i čudnih odluka sudijskog para iz Alžira, pa će rukometašice Crne Gore do kraja skandinavskog Mundijala igrati za plasman od 5. do 8. mjesta i čekati rivale za odlazak na Olimpijske igre.

Prvi rival djevojkama Bojana Popović u razigravanju za plasman biće Holandija – danas od 14.30h u Herningu. Raspored od 5. do 8.pozicije na kraju će i odrediti sastave dva kvalifikaciona turunira na kojima će se dijeliti po dvije karte za Pariz 2024.

Ulaskom Norveške i Francuske u polufinale Svjetskog prvenstva, kao aktuelnog šampiona Evrope, odnosno domaćina Olimpijskih igara, postalo je jasno da će posljednja direktna viza za Pariz pripasti Švedskoj i Danskoj.

Dankinje bi u Grad svjetlosti išle kao šampionke ili finalistkinje, ako bi igrale sa Francuskom, a mogu da odu i kao četvrtoplasirane kao predstavnik Starog kontinenta ukoliko Norvežanke osvoje titulu. Danska ili Švedska će na kvalifikacionom turniru za OI igrati sa Japanom i Kamerunom.

Ostalo je da se riješi sa kim će igrati selekcije koje se bore za plasman od 5. do 8. mjesta. Petoplasirana i osmoplasirana selekcija će se za dva mjesta na OI boriti sa Španijom i Argentinom, a šestoplasirana i sedmoplasirana sa Slovenijom, koju vodi naš Dragan Adžić, i Paragvajem.

Kvalifikacioni turniri biće održani od 11. do 14. aprila naredne godine, a domaćine će odrediti IHF.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar