Krstović nakon Antalije: Ljepše je kada se uči uz pobjede nego uz poraze

Vladan
Piše: Vladan 212 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Duel sa Bjelorusijom pokazao je da je Crna Gora na dobrom putu, da može da bude kreativna i efikasna kada je kompletna u ofanzivnom dijelu, a protiv Sjeverne Makedonije da neće uvijek biti moguće ispuniti zamisli Roberta Prosinečkog da se igra oganzivno, i uz posjed, posebno kada nedostaju neke važne opcije na sredini terena i po bokovima.

U prvom duelu naša reprezentacija bila je kompletna u ofanzivnom dijelu, u drugom je bila kompletnija u odbrani, jer je Prosinčeki miješao sastave, a oni baš kao da su odredili utisak i stilove igre koje je pokazala Crna Gora u dva prijateljska meča u Antaliji.

Uz sve poteškoće, stigla su dva trijumfa, bez primljenog gola, a uvijek je bolje, i ljepše, učiti iz pobjeda nego iz poraza. Zato je utisak nakon sedmodnevnog kampa na turskoj obali Sredozemnog mora, upoznavanja igrača sa novim selektorom – pozitivan, i više od toga…

– Dobili smo instrukcije od selektora da težimo tome da imamo više loptu u nogama i diktiramo tempo, da stvaramo mnogo više šansi i ne stojimo toliko u bloku da se branimo. Protiv Bjelorusije smo sve to krunisali s dva gola u prvom poluvremenu, pri kraju smo se malo povukli, Mijatović je odbranio penal, sve u svemu pobjeda je bila apsolutno zaslužena i mogla je da bude ubjedljivija – sumirao je utiske napadač Nikola Krstović za prvog meča sa Bjelorusima.

Protiv Makedonaca, Crna Gora je došla do pobjede na drugačiji, teži način.

– Imali smo manji posjed nego što smo očekivali, nismo nikako mogli da se povežemo, ali na kraju prvog dijela dali smo gol iz prekida, gdje smo uvijek opasni. U nastavku smo odigrali kako bi inače trebalo da igramo i kontrolisali meč. U finišu smo bili malo umorni, ali je najvažnije da nam nisu stvorili nijednu šansu i bili su bezopasni. Teren je bio slabiji nego onaj na kojem smo trenirali, tako da je i to možda uticalo – dodao je Krstović.

Prosinečki će, u svakom slučaju, iz oba meča morati da uzme ponešto u teškoj grupi Lige nacija, gdje Crnu Goru čekaju mnogo jači, i prije svega, fizički i trkački zahtjevniji rivali, kakvi su Island i Vels, te tehnički još bolji Turci.

Prije toga slijede još dvije provjere sa rivalima koji će igrati na Evropskom prvenstvu – junski testovi u Belgiji i pod Goricom protiv Gruzije.

– Znamo da ćemo protiv jakih reprezentacija morati da se branimo, makar, u određenom periodu. U današnjem fudbalu sve se odvija brzo, pet ili 10 minuta napada jedna ekipa, pa onda druga. Vidjeli ste – i u teškim momentima utakmice kad smo izašli u presing Makedonci nijednom nisu uspjeli da iznesu loptu. Problem su bile ‘druge lopte’, ali u drugom poluvremenu svaka je bila naša. Zasluženo smo slavili u obje utakmice, pružili smo dobre partije, a ova selekcija može mnogo više, samo da budemo svi zdravi kad dođu najvažnije utakmice jer s tim imamo problem godinama”, dodao je Krstović.

“Maksimalno motivisani se vraćamo u klubove. Radujemo se okupljanju koje nas čeka u junu i spremanju za ono što slijedi u septembru”.

Do tada, nekadašnji napadač Zete će pokušati da sa Lećeom izbori opstanak u Seriji A, da tome doprinese i golovima.

– Naravno da ćemo izboriti opstanak. Četiri smo boda iznad zone ispadanja, čekaju nas dva teška meča s Romom i Milanom, potom pet direktnih duela s ekipama koje su ispod ili blizu nas. Od tih pet tri ćemo igrati kod kuće i moramo ih riješiti u svoju korist. Novi je trener i dobro mi je krenulo sa debitantima na klupi – ostvario sam tri pobjede u Lećeu i reprezentaciji, mislim da će se tako nastaviti. Iako se vode kao autogolovi, računam ih kao svoje, kao da sam postigao ukupno sedam u prvenstvu. Nadam se da ću stići do učinka od 10 pogodaka, to mi je cilj od starta sezone.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar