Krivokapić posjetio COK i poželio sreću olimpijcima

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, povodom ispraćaja naših najbojih sportista na Olimpijske igre, posjetili su danas u sjedištu Crnogorskog olimpijskog komiteta, u Podgorici, predsjednika COK-a Dušana Simonovića i selektorku i selektora ženske rukometne i vaterpolo reperezentacije Crne Gore, Bojanu Popović i Vladimira Gojkovića.

Premijer Krivokapić kazao je da se osjeća izuzetno počastvovanim što ima priliku da poželi sreću nacionalnim, sportskim junacima. On je istakao ogroman značaj koji fizička kultura, sport, sportisti i njihovi uspjesi imaju za cjelokupnu društvenu zajednicu.

„Impresivno je da mi, budući mala zemlja, imamo sjajne, planetarne rezultate i izuzetne takmičare u više sportova i disciplina. Naravno, naročito se ističu Vaše ekipe u vaterpolu i rukometu. Ostvarili ste ono što se zove san svakog sportiste i svi sada očekujemo da ćemo se radovati i nakon 8. avgusta. Pošto ste već dokazali i marljivost i hrabrost, nadam se da Vam ni sreće ni uspjeha neće nedostajati. Želimo Vam puno sreće i nadam se da ćete iznova obradovati Crnu Goru”, poručio je premijer Krivokapić.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović izrazio je zahvalnost premijeru na posjeti i pažnji koju je ukazao olimpijcima.

„Puno nam znači Vaša posjeta. Imamo ljude koje treba njegovati. Sa nama su naše legende Vlado i Bojana. Najviše zahvaljujući njihovom znanju i pregalaštvu, imamo sjajan olimpijski tim. Najbolji rezultati će sigurno doći, ovih ili narednih Igara. Hvala i njima i njihovim izabranicama i izabranicima što čine za crnogorski sport“, rekao je Simonović.

Predsjednik Simonović je premijera upoznao i sa budućim izazovima koji stoje pred COK-om i crnogorskim sportom, a naročito je istakao odličnu saradnju koju COK ostvaruje sa Upravom za sport i mlade.

Crnogorski sportisti, njih 33, otputovaće večeras za Tokio gdje ih od 23. jula do 8. avgusta očekuje nastup na Olimpijskim igrama. Pored muške i ženske reprezentacije u vaterpolu i rukometu, boje Crne Gore će na ovogodišnjoj Olimpijadi braniti i reprezentativci u individualnim sportovima: atletici, plivanju, džudou, streljaštvu i jedrenju.

Izvor
cdm.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button