Kristina Raković i Milena Bajić, debitantkinje u reprezentaciji

sport
Piše: sport 869 pregleda Dodaj komentar

kosarkasiceJuniorke u ženskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore! Kristina Raković i Milena Bajić, prije dvadesetak dana našle su se na spisku selektora Miodraga Baletića i tako zauzele mjesto među odabranim za ,,operaciju Francuska“.

 

Za razliku od prošle godine kada su se prvi put u ženskoj seniorskoj selekciji našle Milica Milošev, Božica Mujović i Marina Vučetić, kormilar ,,crvenih“ na pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj, odlučio je da povede dvije debitantkinje, a izbor je pao na tandem iz juniorske selekcije, što je bio povod da za Arenu opišu prve utiske u reprezentaciji.

 

Presrećna sam. Zadovoljna sam što sam se našla na širem spisku reprezentacije i što sam među odabranima. Lijepo je biti dio ovog tima. Zadovoljstvo mi je, ali i čast trenirati sa igračicama koje igraju u najboljim evropskim klubovima, tako da je za mene svaki dan sa njima prilika da naučim nešto novo – istakla je Kristina Raković, koja je blistala u dresu Mladog Krajišnika, u sezoni za pamćenje Banjalučkog kluba, koji je osvojio tri trofeja. ,,Malene“ su sa maksimalnim učinkom postale šampionke Bosne i Hercegovine, a bez mnogo problema osvojile su i Kup BiH i Republike Srpske.

 

Osim 19-godišnje Bjelopoljke, debitantkinja u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore je i Milena Bajić, inače sa 16 godina, najmlađi član ,,crvene“ ekspedicije.

 

Osjećaj je fenomenalan. San svakog igrača je da jednog dana stigne do prvog tima, a onda i do reprezentacije. Drago mi je da sam već sada dobila šansu da budem među najboljim košarkašicama, što je zaista velika čast, posebno za mene kao najmlađu – objašnjava Milena Bajić, koja je bila otkriće sezone u kojoj su Podgoričanke pored duple krune na domaćoj sceni, osvojile i Jadransku ligu.

 

Raković: Hvala Sneži

 

Crnogorska reprezentacija, inače, već tri nedjelje naporno radi na Zlatiboru, gdje obavlja glavnu fazu priprema za nastup na prvenstvu Evrope.

 

Zadovoljna sam dosadašnjim dijelom priprema, a treninzi su veoma jaki i zahtjevni, tako da uvijek moraš biti maksimalno skoncentrisan. Iz dana u dan pojačavali smo tempo, a svaki trening koristim kako bih naučila nešto novo, stekla određeno iskustvo, svjesna da je ovo za mene velika škola – objašnjava Kristina Raković, naglašavajući da veliku zahvalnost duguje starijim koleginicama. – Izuzetno dobro sam primljena, svaka igračice je uvijek tu da mi pomogne i da određeni savjet, ali moram posebno izdvojiti Snežanu Aleksić.

 

Bajić: Korisni savjeti

 

U prošlogišnjem ciklusu, kada su se Crnogorke spremale za kvalifikacije za odlazak na prvenstvo Starog kontinenta, bilo je čak pet igračica iz Budućnost-Podgorice (Nataša Popović, Jasmina Bigović, Milica Milošev, Maja Vujadinović i Božica Mujović), a sada su četiri ,,vučice“ među ,,crvenima“, a po prvi put dio velikog tima je Milena Bajić.

 

Odlično sam se snašla, iako je možda u početku bilo treme, ali brzo sam se navikla, uz naravno veliku pomoć igračica, koje su mi svakodnevno pružale maksimalnu podršku. Svaki dan koristimo na najbolji mogući način, treniramo maksimalno i ovo je sigurno za mene nešto novo, zbog čega mi je drago da sam tu, da mogu da učim od najboljih – poručuje bek Podgoričanki.

 

 Skoncentrisane na trening

 

Vremena za veliku priču nema, s obzirom na obaveze naših košarkašica, a na pitanje da li vjeruju da će se nametnuti selektoru Baletiću, gotovo u jedan glas debitanktinje su odgovorile:

 

Ne razmišljamo o tome. Na nama je samo da treniramo, da što bolje radimo, da se svakog dana maksimalno zalažemo i trudimo. Nastojaćemo da iz svakog treninga izvučemo neke pouke, naučimo nešto novo i steknemo određena iskustva kroz rad sa našim najboljih igračicama – prilično skromno su istakle Kristina Raković i Milena Bajić, koje po svemu sudeći krupnim koracima grabe ka zvijezdama.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar