Kovinić nakon meča protiv Serene: Bilo je bolje nego što sam očekivala, uživala sam u svakom momentu

Vladan
Piše: Vladan 253 pregleda Dodaj komentar
Foto: GETTY IMAGES

Crnogorska teniserka Danka Kovinić izgubila je sinoć od Serene Vilijams 2:0 (6:3, 6:3) i nastup na US openu završila u prvom kolu.

Turnir u Njujorku je posljednji na kojem će učestvovati Serena Vilijams, koja je ranije najavila povlačenje. Danka je imala priliku da postane teniserka koja će Amerikanku poslati u penziju…

“Ovo je bila prilika života da igram sa Serenom Vilijams na “Artur Ešu” u večernjem terminu. Sanjala o ovom momentu, drago mi je da sam dobila priliku da igram sa njom. Bilo je bolje nego što sam očekivala, mislila sam da ću biti nervoznija. Ali, bila sam mirna, govorila sam sebi da uživam u meču. Imala sam osjećaj da sam igrala bolje nego što govori rezultat. U svakom slučaju, uživala sam u svakom momentu”, kazala je Danka Kovinić na pres konferenciji po završetku meča.

Imala je Danka svoje šanse. U prvom setu je gubila 2:0, potom je napravila dva brejka i povela 3:2. Ali, Serena se vratil osvojila prvi set, a onda u drugom uz dva brejka stigla do pobjede.

“U prvom gemu sam promašila forhend, Serena je povela 1:0 i svi na tribinama su poludjeli. Pomislila sam ako je sad ovako bučno, kako će biti do kraja. Bilo je momenata kada nisam čula ni moj, ni njen udarac… Bilo je teško, drugačiji je osjećaj. Svi su mi pričali da je ovo najbučniji teren na svijetu i vjerovatno je tako”, kazala je Danka.

Prethodnih dana je ovaj meč bio u centru pažnje svjetske javnosti.

“Bila sam svjesna da je bilo mnogo naslova i u svjetskim i u medijima u mojoj zemlji. Ali, imala sam jedno slično iskustvo, protiv Ešli Barti u Melburnu, izgubila sam 6:0, 6:0, znala sam da ne može da bude lošije od toga. Pokušala sam da se pripremim kao za svaki drugi meč, mada je bilo teško, jer je ipak to Serena, na njenom možda posljednjem turniru”.

Očekivala je da Vilijams bude agresivnija.

“Očekivala sam jače udarce u razmjenama, stajala sam daleko od osnovne linije. Ona udara jako, imala je neke udarce koje nisam očekivala da će tako da izvede, ali očekivala sam da će biti agresivnija. Možda je noćni termin uticao i malo sporiji teren, ali mogla sam da razmjenjujem udarce”.

Na tribinama “Artur Eša” bili su Lindzi Von, Majk Tajson, Bil Klinton…

“Nisam mogla da zamislim da će toliko poznatih ljudi gledati mene. Naravno, bili su tu zbog Serene, ali lijep je osjećaj znati da su na tribinama i da gledaju meč”, kazala je Kovinić na kraju konferencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar