Kovinić: Čast mi je što ću protiv najboljih igrati na OI

Redakcija
Piše: Redakcija 247 pregleda Dodaj komentar

Naša najbolja teniserka i buduća olimpijka Danka Kovinić posjetila je danas Crnogorski olimpijski komitet i razgovarala sa predsjednikom Dušanom Simonovićem.

Zahvaljujući Danki, Crna Gora će prvi put imati predstavnika na teniskom olimpijskom turniru. Najveći uspjeh u karijeri, 22-godišnja Novljanka ostvarila je plasmanom na 54. mjesto WTA liste.

“Plasman na Olimpijske igre bila je moja velika želja i presrećna sam što sam se pridružila našem olimpijskom timu u Riju”, kazala je naša teniserka.

“Veoma sam srećan što ćemo imati predstavnicu u tako napornom, atraktivnom i popularnom sportu, kakav je tenis. Vjerujem da će Danka, ne samo u Riju, već i u Tokiju i u narednim olimpijskim ciklusima predstavljati Crnu Goru u sve boljem svijetlu”, kazao je predsjednik COK Dušan Simonović.

Danka je od početka godine bila u olimpijskoj normi, ali je nakon eliminacije u prvom kolu Rolan Garosa, poslije velike borbe sa Petrom Kvitovom postojala bojazan da će se u posljednji čas naći ispod crte…

Morala je da se prijavi na turnir u Marseju, znajući da bi samo osvajanjem turnira nadoknadila gubitak bodova sa francuskog grend slema i riješila sve dileme…

“Taj turnir sam ostavila kao rezervnu varijantu, ako ne odbranim bodove na Rolan Garosu. Igrala sam pod malim pritiskom, jer sam znala da moram da ga osvojim da bih osigurala plasman na Olimpijske igre. Uspjela sam i presrećna sam zbog toga”, kazala je Danka Kovinić

Pored Danke, olimpijske norme u pojedinačnim sportovima ispunili su za sada jedriličar Milivoj Dukić i atletičarka Slađana Perunović.

“Pratićemo ovo troje mladih ljudi, njihove rezultate i pokušati da olakšamo njihov sportski put. Svi znamo koliko je profesionalni sport naporan i koliko odricanja traži da bi se ostvarili uspjesi na najvećoj sceni. Na njima je da nastave tako da rade i ponašaju se, a na nama da im pomognemo, u skladu sa našim mogućnostima”, kazao je Simonović.

Danka će u Riju biti u teniskom kremu, među 64 igračice sa olimpijskom normom. Na grend slemovima učestvuje 128 teniserki.

“Biće sve najbolje igračice na svijetu i čast je biti u tom društvu. Daću sve od sebe da se predstavim na najbolji način”, rekla je 22-godišnja Novljanka.

Danka sjutra ide na Majorku, gdje će učestvovati na WTA turniru, prvom koji će odigrati na travi u sklopu priprema za Vimbldon.

Poslije Španije, slijedi put u Englesku, i nastup u Istburnu, što je njena posljednja provjera pred nastup u All ingland clubu.

“Neću imati mnogo vremena da se prilagodim igranju na travi, ali dobro će mi doći naredna dva turnira. Osjećam da igram sve bolje, da imam sve više samopouzdanja i da mogu da napredujem. Dugoročni plan je da godinu završim u top 50. Idem korak po korak, samo tako mogu do većih ciljeva”, kazala je Kovinić.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar