Košarkaški savez proglasio najbolje u 2017. godini!

Vladan
Piše: Vladan 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: Saša Matić

Košarkaški savez Crne Gore proglasio je najbolje u 2017. godini.

Centar Valensije i kapiten reprezentacije Bojan Dubljević izabran je za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu u 2017. godini.

Dubljević je sa Valensijom bio prvak Španije, proglašen je za najkorisnijeg igrača finala protiv Real Madrida, a igrao je i finale Evrokupa u kojem je njegov tim izgubio od Unikahe.

Najbolji domaći igrač je Filip Barović, igrač Budućnost Volija i reprezentativac Crne Gore.

Ovo je prijatno iznenađenje za mene i počastvovan sam. Zahvalio bih se košarkaškom klubu Budućnost koji me je prodložio i ljudima koji su glasali za mene, Savezu, saigračima u klubu i reprezentaciji. 

Barović se kratko osvrnuo i na povredu.

“Povreda ide na bolje, skinuo sam gips i počeo sam daradim terapije. Polako ulazim u oporavak, tako da ne mogu tačno reći kad ću početi sa treninzima.”

Foto: Saša Matić

Filipov saigrač iz Budućnosti, Milić Starovlah osvojio je priznanje za najboljeg mladog košarkaša.

“Iznenađenje za mene i veliki motiv da nastavim sa radom. Želim svima da se zahvalim koji su doprinijeli mom napretku.”

Foto: Saša Matić

U ženskoj konkurnciji, Jelena Dubljević je proglašena za najbolju igračicu u inostranstvu.

Foto: Saša Matić

Božica Mujović, igračica Budućnost Bemaksa je najbolja domaća igračica.

“Želim da se zahvalim Savezu i svima koji su glasali za mene, kao i mojim saigračicama jer bez njih ova nagrada ne bi bila osvojena.Velika je čast osvojiti priznanje najbolje košarkašice i i to mi daje podstrek uda u narednom periodu radim još bolje. Želje za 2018. godinu su mi da uđem na F4 sa ekipom i da sa reprezentacijom pobijedimo naredne dvije utakmice u kvalifikacijama.”

Foto: Saša Matić

Mlada, šesnaestogodišnja Dragana Živković iz ekipe Budućnost Bemaks je proglašena za mladu košarkašicu godine.

“Počastvovana sam nagradom i to će mi biti podstrek za dalji rad i napredak. U nastavku, planovi su mi da radim na sebi i da još više napredujem.”

Foto: Saša Matić

Nagrada “Goran Poli Bojanić”, koja se dodjeljuje najboljem treneru, pripala je Mladenu Ostojiću, selektoru kadetske reprezentacije koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

“Presrećan sam. Dugo sam u košarci, skoro 40 godina i prvi put mi se ovako nešto dešava. Rezultat koji smo ostvarili je došao iznenada, nismo se nadali i zahvaljujem se mladim igračima koji su radom i borbenošću na utakmicama ostvarili veliki rezultat.”

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar