Košarkašice od nedjelje na Cetinju

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1k pregleda Dodaj komentar

kosarkasiceSedam dana prije početka Evropskog prvenstva (15. do 30. jun), koje se ove godine održava u Francuskoj, naša ženska seniorska košarkaška reprezentacija doputovala je u Podgoricu. 

 

Postojala je velika želja, nastojanje i ogromno požrtvovanje kod svih igračica – bio je prvi komentar selektora Crne Gore Miodraga Baletića, analizirajući prvu fazu priprema od dvadesetak dana tokom boravka na Zlatiboru. – Ono što nije dobro to je odsustvovanje nekih igračica zbog povreda i zdravstvenih problema. Međutim, nadam se da ćemo to regulisati u ovih nekoliko dana, kako bi sve igračice bile spremne. Nijednog trenutka nijesam imao zamjerku na ponašanje, zalaganje ili angažovanje reprezentativki, mada je svakako neshvatljivo da je FIBA odredila ovaj termin za odigravanje Evropskog prvenstva. Naš najveći problem je nedostatak vremena da kompletiramo redove i odradimo sve ono što je potrebno.

 

Oscilacije u igri

 

Poslije dvadesetak radnih dana na Zlatiboru naše dame imale su i pet kontrolnih mečeva. Crna Gora prvo je učestvovala na turniru ,,Trofej Beograda“, gdje je u konkurenciji Srbije, Kanade i Italije osvojila prvo mjesto, da bi zatim ostvarila polovičan učinak u dvomeču sa Hrvatskom.

 

Svakako da još uvijek ima velikih oscilacija u našoj igri. Za nas bi idealno bilo kada bi imali još 15-20 dana priprema. Ali, mi ne možemo da biramo već moramo da pokušamo da otklonimo ono što nam nedostaje – upozorio je kormilar ,,cvenih“ i dodao:

 

Sve utakmice pokazale su da u našoj igri postoje oscilacije, a posebno u organizovanju napada. Imamo kratak roster, a veliku obavezu. Na svim utakmicama osim protiv Italije na startu turnira ,,Trofej Beograd“ naša ekipa je pokazala da u drugom dijelu meča posjeduje veliku želju i energiju, što je i rezultiralo pobjedama protiv iskusnih timova kao što su selekcije Srbije i Hrvatske. Međutim, to ne smije da nas zavara, jer mi nemamo još uvijek stabilnu igru.

 

Prijestonica za kraj

 

Crnogorske reprezentativke dobile su ,,voljno“ do sjutra ujutro, kada će se okupiti na Cetinju gdje će trenirati do 13. juna, obavljajući posljednju fazu priprema pred put za Francusku.

 

Ostaju nam četiri dana za finalizaciju dosadašnjeg rada i eventualne popravke propuštenog. Smatram da je jedan trening značajan kada se radi o usavršavanju forme ili otklanjanju određenih problema – naglasio je Baletić, ističući da svaki dan treba iskoristiti maksimalno.

 

Deforž van stroja?

 

U prvom od dva kontrolna meča sa Hrvatskom, Amerikankama sa crnogorskim pasošem Ana Deforž doživjela je povredu, zbog čega nije nastupila na posljednjoj provjeri za EP.

 

Zahvaljujući ljudima iz Hrvatske koji su nam pomogli u terapijama, nadamo se da će se ona priključiti ekipi ovih dana. Sačekaćemo analize našeg medicionskog tima ali iskreno se nadamo da nije u pitanju povreda teže prirode – optimistički je izjavio Baletić.

 

Ana Baletić se vraća u ekipu

 

Na pripremnim mečevima u Beogradu i Crikvenicama, selektor Miodrag Baletić dao je šansu svim igračicama, izuzev Ane Baletić koje zbog zdravstvenih problema nije bila u trenažnom procesu posljednjih nekoliko dana.

 

Ana je imala problema sa virusom, imala je temperaturu, ali nakon odrađenih pregleda u Beogradu i konsultacija sa medicinskim timom iz Crne Gore u saznanju smo da je zdrava, tako da će bez problema moći da se priključi ekipi – objasnio je selektor ,,crvenih“ navodeći da će za vrijeme boravka na Cetinju morati skratiti spisak na 12 igračica, koliko je dozvoljeno da putuje za Francusku.

 

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar