Košarkaši testiraju formu protiv Holandije i Slovenije

Naši košarkaši igraće protiv Holandije i Slovenije prve pripremne mečeve uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i Eurobasket.

Rano, nakon samo sedam dana priprema, i nekompletni naši momci nemaju nikakvih rezultatskih očekivanja od ova dva susreta.

“Mi smo sedam dana u Baru na pripremama. Akcenat je bio na trčanju i fizičkoj pripremi i planirano smo odradili. Prilično rano dolazi ovaj turnir, ali kako smo kasno dobili informaciju da ćemo igrati Eurobasket nije bilo previše izbora u odabiru prijateljskih utakmica, tako da smo prihvatili turnir sa Slovenijom i Holandijom. Fale nam jako bitna četiri igrača, ali ćemo iskoristiti momenat da odigramo dva meča protiv kvalitetnih rivala. Zavisi dosta i u kakvim će oni sastavima biti, ali iskoristićemo šansu da napredujemo u igri, da vidimo greške i dobre stvari, prevashodno su ovo kontrolne utakmice bez nekog rezultatskog takmičenja”, ističe selektor Radović.

Zoran Nikolić vjeruje da će ovo biti dobra šansa da se testira trenutni momenat.

“Biće dobro za nas da odigramo ta dva meča. Slovenija vjerovatno neće biti u punom sastavu. Dobro je što su ovako rano dva meča, da vidimo gdje smo trenutno na utakmicama. Dobra prilika za nas da odradimo dobru provjeru za nastavak priprema.”

Marko Todorović nije sa ekipom zbog upale sinusa.

“Poslije nekoliko dana treninga Marko Todorović je dobio jaku upalu sinusa i na jakim terapijama je. Kad se vratimo iz Slovenije vidjećemo kakva je situacija i u razgovoru sa njim odlučiti kako dalje. Ostali momci su zdravi. Čekamo Dubljevića, Simonovića, Ivanovića i Perija koji će nam se priključiti po povratku iz Slovenije”, kaže selektor.

Atmosfera je kao i uvijek na nivou.

“Atmosfera je fantastična kao i uvijek. Volimo da se okupimo, imamo uvijek dobar ambijent u ekipi, svi se dugo poznajemo i kroz reprezentaciju i kroz klupske karijere. Dobro je okupiti se i družiti se”, naglašava Nikolić.

Naša selekcija sjutra igra protiv Holandije, a u subotu je meč protiv Slovenije.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button