Kopitović ruši rekorde u Singapuru – Samo četiri fudbalera na svijetu efikasnija od crnogorskog napadača

Ognjen
Piše: Ognjen 66 pregleda Dodaj komentar
Boris Kopitović, Foto: Singapore Premier League

U dalekom i fudbalski nepoznatom i neistraženom Singapuru, blista crnogorski napadač.

Boris Kopitović je prvi strijelac lige sa nevjerovatnim učinkom od 29 golova na 24 meča, igrajući u dresu ekipe Tampines Rovers.

Kopitović (27), koji je na terenima CFL davao golove za Petrovac, OFK Titograd i Kom, upisao je i 11 asistencija.

On se u januaru 2020. iz Petrovca preselio u Singapur i igra treću sezonu za jedan od najpopularnijih klubova u jednoj od ekonomoski najrazvijenijih zemalja svijeta, u kojoj ga sportski mediji zovu “Bad Boy Boris”.

Kopitovićev golgeterski učinak je zapažen i u svjetskim okvirima.

Fudbalski statističari izračunali su da su više golova od crnogorskog napadača u 2022. godini postigla samo četvorica fudbalera na planeti.

Najviše pogodaka u 2022. upisao je Kilijan Mbape, zvijezda PSŽ-a – 36 na 33 meča, zatim Argentinac Herman Kano iz brazilskog Fluminensea – 33 na 57, pa još jedan superstar Robert Levandovski (Bajern/Barselona) – 31 na isto toliko utakmica.

I četvrti na listi je ultra-golgeter, Erling Haland (Borusija D/Mančester S) sa 30 pogodaka na 28 mečeva.

Isti broj golova kao Kopitović u 2022. godini imaju Brazilac Bergson iz malezijskog Dorsuna (23 meča), Karim Benzema, as Reala (32 meča) i Aleksandar Mitrović, napadač Fulama (35 mečeva).

Iako se singapurska liga ne može, niti je namjera da se poredi sa najjačim evropskim ligama, impresivan je Kopitovićev skor i društvo u kome se nalazi.

Kopitović je u CFL postigao ukupno 35 golova.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar