Kolonija brazilskih odbojkašica u EPCG Superligi!

Brazilska "samba" - čak šest odbojkašica iz Brazila igraće u Crnoj Gori u nastavku šampionata

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 381 pregleda Dodaj komentar

Sudeći po transferima u prelaznom roku EPCG Superlige odbojkaša i odbojkašica i EPCG Prve lige odbojkašica očekuje nas uzbudljiv nastavak sezone.

U EPCG Superligi odbojkašica pojačala su se četiri kluba, Luka Bar, Rudar, Albatros i Morača, dok su kod odbojkaša angažovanja imali Budva, Budućnost volley i Jedinstvo. Kod odbojkašica u EPCG Prvoj ligi pojačanja su stigla u redovima Gimnazijalca i Budve. Posebni prelazni rok trajao je do 15. januara 2024. godine. Čak šest odbojkašica iz Brazila nastupaće u našem prvenstvu u nastavku sezone – pet u EPCG Superligi i jedna u EPCG Prvoj ligi.

Najzvučnija pojačanja doveli su prošlosezonski finalisti u muškoj konkurenciji. U redove šampiona stigao je bivši korektor muške seniorske reprezentacije, iskusni Aleksandar Minić. Budva je takođe registrovala i Danila Bigovića, koji je prvi dio sezone igrao u matičnom klubu Galeb Liko Soho Group-u iz Bara.

Još jedan reprezentativac ponovo će igrati u crnogorskom šampionatu. Nakon polusezone provedene u Grčkoj Jovan Delić se nakon 10 godina vraća u ekipu Budućnost volley-a.

Jedinstvo je angažovalo Stefana Bugarina, koji se iz Mornara vraća u u matični klub.

Kada je riječ o EPCG Superligi odbojkašica, nekoliko klubova angažovalo je igračice iz Brazila. U redove drugoplasirane ekipe Luke Bar stigla je Ana Barbara de Natali de Brangioni, koja pokriva poziciju primača servisa, dok će na poziciji srednjeg blokera “sirene” biti jače za Aiesku Vitoriu Visente Fereiru.

Ekipa Rudara angažovala je čak pet odbojkašica uoči nastavka EPCG Superlige koje stižu iz Brazila, Amerike i Srbije. Na pozicijama primača servisa, korektora i srednjeg blokera, trener Nataša Marković u nastavku šampionata računaće na Brazilke Taise MartinsLiviu Bueno Antoniaci de Laserda i Jasmin Vitoria da Silva Geraldo. U redove pljevaljskog tima iz Beograda je stigla Tamara Manot, koja takođe igra primača servisa, a pojačanje je stiglo i na poziciji libera koje će pokrivati Amerikanka Aleksis Reni Kapales.

U tim prošlogodišnjeg finaliste Kupa Crne Gore, ekipe Albatrosa, pristigle su tri odbojkašice. Iz Radničkog Beograd stiže Anita Mirković, koja igra na poziciji primača servisa, a u nastavku sezone boje Albatrosa braniće i Ana Gavranović koja je igrala za Herceg Novoi i Gimnazijalac, te Kristina Tijanić koja je nastupala u EPCG Prvoj ligi za ekipu Tempa iz Nikšića.

Iz Budućnost volley-a u Moraču stigla je Aleksandra Davidović koja igra na poziciji srednjeg blokera.

U EPCG Prvoj ligi odbojkašica pojačale su se ekipe iz južne regije, Gimnazijalac i Budva. Kotorski tim angažovao je 28-ogodišnju Brazilku Taiane de Soza Feliks, koja igra na poziciji primača servisa, dok je za Budve pojačanje stiglo na poziciji tehničara, Kristina Vukčević koja je nastupala za ekipu Budućnost volley-a naredni dio sezone nosiće dres budvanskog tima.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar