Klikovac: Svakog rivala dobijamo dobrom odbranom, u napadu da budemo strpljive

Vladan
Piše: Vladan 103 pregleda Dodaj komentar
Foto: Rasmus/TERKELSEN-MEDIER.DK

Crnogorske rukometašice već u drugom kolu olimpijskog turnira imaju šansu da ostvare prvi cilj – da se plasiraju u četvrtfinale.

U dva sata iza ponoći po našem vremenu igraju protiv domaćina Japana – sve su prognoze takve, a i rezultati prvih mečeva su to pokazali, da su Angola i Japan najslabije ekipe u grupi.

Crna Gora je bila ubjedljiva protiv Angole na startu, Holanđanke protiv Japana…

„Matematički, to jeste utakmica za četvrtfinale, ali ovo su Olimpijske igre, svašta može da se dogodi. Sigurna sam da će utakmica biti teška, protiv još jednog manje poznatog rivala, ali ako ispoštujemo sve što se dogovorimo vjerujem da možemo do pobjede”, kaže Andrea Klikovac.

Dan pauze u takmičenju, „lavice” su provele u taktičkim i psihičkim pripremama za duel sa još jednim autsajderom, ali maksimalno motivisanim rivalom, neobičnog stila igre.

Na brzinu i prodornost protivnika, odgovor je odbrana…

„Svakog rivala dobijamo dobrom odbranom, a u pozicionom napadu da budemo strpljive. To je ključ”.

Crna Gora je od Londona, i polufinala sa Španijom, čekala na olimpijsku pobjedu, epizoda u Riju završila se sa pet poraza…

„Mnogo nam je značila pobjeda, još tako ubjedljiva, dobile smo samopouzdanje, na najbolji način smo ušle u turnir”, zaključila je Klikovac.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar