Klikovac: Najvažnije je da odigramo vrhunsku odbranu

Vladan
Piše: Vladan 854 pregleda Dodaj komentar

rukometasiceNedjelju dana paklenog rada – dva puta dnevno sa kondicionim trenerom Markom Mrakom je iza naših najboljih rukometašica. Međutim slovenački stručnjak je morao nadograditi fizičku pripremljenost “crvenih” dama s obzirom da ih već za 11 dana u Srbiji očekuju pakleni napori.

 

Crna Gora više nije nepoznanica, Crna Gora više nije selekcija koja slučajno dolazi do medalja, Crna Gora ima prepoznatljiv tim koji na svakom meču ide na pobjedu i koji želi da osvaja trofeje.

 

Na redu je “fina ruka”za koju je zadužen selektor Dragan Adžić koji će prije svega preostalo vrijeme do Svjetskog prvenstva u Srbiji iskoristiti da skocka odbranu i dovede je na nivo sa proteklog Evropskog prvenstva.

 

“Crvene” su prošle godine do krova Evrope došle upravo nakon što su nadtrčale svoje rivalke pogotovo Srbiju i Norvešku u finalu.

 
Najteže je prošlo, međutim fizička sprema je neophodan faktor ukoliko želite vrhunske rezultate. Mi smo prošle godine trenirale fenomenalno zato smo i bile pune snage u samoj završnici, a isto se trudimo da ponovimo i ovog puta”, jasna je Andrea Klikovac.

 

 

Dama bez koje se upravo odbrana koju forsira Adžić ne može zamisliti vjeruje da naša selekcija može u Srbiji do željenog rezultata.

 
Sve smo podredile velikom takmičenju u Srbiji. Tačno je da smo tamo osvojile zlato prošle godine i sada mnogi misle da smo se zasitile, ali nije tako. Normalno je da svaki sportista želi da bude nagrađen za svoj rad, a ima li ljepše nagrade od medalje i trofeja”,bile su riječi stamene Podgoričanke.

 

Međutim Andrea u poslednje vrijeme u Vardaru sve više prostora dobija i u fazi napada.

 
Drago mi je što trener u mom klubu Indira Kastratović sve više vjeruje u mene u fazi napada, tako da se trudim da opravdam ukazano povjerenje. Selektor Adžić zna koliko mogu u defanzivi, ali ću se truditi ukoliko bude potrebno da adekvatno odgovorim i zadacima u napadu”.

 


Naša reprezentacija će u Beogradu prvi meč odigrati sa Južnom Korejom, dok su još u grupi sa Kongom, Dominikanskom Republikom, Francuskom i Holandijom.

 
Smatram da će ovoga puta biti teže stići do same završnice nego prošle godine, jer nas sada svi gledaju drugim očima. Ovoga puta će svako meču sa nama prići sa ogromnim motivom i ambicijama da pobijedi prvakinje Evrope. Ipak mi moramo biti prave, najvažnije je da odigramo ponovo vrhunsku odbranu, da imamo pravu atmosferu i zajedništvo koje nas je krasilo i na Evropskom prvenstvu”.


Andrea za sada nema favorita u Srbiji.

 
Iskreno ne razmišljam o tome ko bi mogao biti glavni favorit. Samo želim da mi odigramo kako možemo i da se dobro pripremimo za sve duele. Iz iskustva znamo da Svjetsko prvenstvo uvijek donese neko iznenađenje tako da to svakog trenutka moramo imati na umu”, poručila je Klikovac.


Vardar je sa prvog mjesta u grupi izborio plasman među osam najboljih u Ligi šampiona, a sada u društvu Midtjilanda, Savehofa i Turingera ima realne šanse da se domogne fajnal fora u Budimpešti. Dama u koju su “Komiti” zaljubljeni – Andrea Klikovac vjeruje da njen tim može do najvećeg uspjeha u istoriji kluba.

 
U Vardaru sve funkcioniše fenomenalno i to je klub gdje sam doživjela dosta lijepih trenutaka. Imamo kvalitetan tim, igramo odlično i sigurna sam da ćemo uraditi sve da se plasiramo na prvi fajnal for za rukometašice. Imali smo više sreće u žrijebu nego Budućnost, ali bih voljela da se sretnemo u Budimpešti”, poručila je bivša igračica “plavih” Andrea Klikovac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handballme.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar