Kavaja u Portugal vodi 20 kadeta: Vidjećemo koliko smo blizu ili daleko od vhunskog nivoa

Vladan
Piše: Vladan 568 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore od 15. do 21. novembra igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Radovan Kavaja objavio je konačan spisak igrača za nastup u grupi 5 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kavaja na turnir u Portugalu vodi 20 igrača – golmani: Tomaš Đurović (Iskra), Danis Muković (Novi Pazar, Srbija); odbrana: Zarija Mugoša, Vojislav Jokić, Lazar Martinović (Budućnost), Maksim Đukić (Berane), Miloš Maraš (Grafičar, Srbija), Luka Šćekić (Budva), Todor Miljanić (Sutjeska), Vasilije Novaković (Arsenal); vezni red: Petar Barjaktarović (Berane), Mladen Račić (Podgorica), Luka Perović (Mornar), Vuk Pavićević, Lazar Savović (Budućnost), Matija Nikčević (Sutjeska), Nikola Balević (Budva), Petar Jauković (Vojvodina, Srbija), Vuk Vlahović (Dinamo Zagreb, Hrvatska); napad: Andrej Kostić (Budućnost).

Uz domaćina turnira Portugal i Crnu Goru, u grupi 5 se nalaze još i Češka i Albanija. Plasman u elitnu rundu izboriće dvije najbolje plasirane ekipe iz grupe, kao i pet najboljih trećeplasiranih selekcija.

– Imaćemo izuzetno jaku konkurenciju u kvalifikacijama. Prvi cilj nam je da budemo takmičari, da budemo konkurentni u svakoj utakmici. Mislim da smo spremni za to, intenzitet i kvalitet treninga prethodnih dana daju nam pravo za to. Na ovako jakim utakmicama ćemo i najbolje vidjeti koliko smo blizu ili daleko od tog vhunskog nivoa, kazao je selektor Kavaja.

,,Sokoli“ turnir otvaraju utakmicom sa Češkom (15. novembar), tri dana kasnije sastaju se sa Portugalom, dok je Albanija rival u posljednjem kolu, koje se igra 21. novembra.

– Tri jake utakmice u devet dana mogu nam stvoriti problem na fizičkom planu, pogotovo za utakmicu posljednjeg kola. Ipak, nema predaje unaprijed, želimo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu, dodao je Kavaja.

Grupa 5

15.novembar
13:30 – Crna Gora – Češka
18:00 – Portugal – Albanija

18.novembar
13:30 – Češka – Albanija
16:00 – Portugal – Crna Gora

21.novembar
17:00 – Češka – Portugal
17:00 – Albanija – Crna Gora

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar