Kastratović: Kad Marković zaigra, podnijeću ostavku!

sport
Piše: sport 1.1k pregleda Dodaj komentar

Kastratović: Kad Marković zaigra, podnijeću ostavku

Selektoru Zoranu Kastratoviću javilo se 18 igrača, a nema samo Žarka Markovića.

Kao što su „Vijesti” i najavile, desni bek njemačkog Gepingena se nije pojavio, jer je ljut na selektora zbog toga što ga je otpisao sa spiska učesnika Svjetskog prvenstva u Španiji.

“Žarka nijesam vidio, vjerovatno neće doći. Bio je pozvan, 27. februara mu je upućen poziv. Nemam zvaničnu informaciju iz kancelarije Rukometnog saveza Crne Gore da li je otkazao svoj dolazak i nastup. Normalno je da je Žarko Marković kvalitetan igrač i potreban ovoj reprezentaciji. Za vašu informaciju, prije odlaska na Svjetsko prvenstvo Žarko Marković nije tražio dozvolu da odsustvuje sa prijateljskih utakmica protiv Ukrajine u Budvi. Uradio je to na svoju ruku, i normalno je da sam tada to mislio, a mislim to i sada, da narušavanje discipline mora da povuče sa sobom neke sankcije”, rekao je selektor Kastratović.

Kada je objavljen spisak, “Vijesti” su pokušale od Markovića da dobiju odgovor da li će se pojaviti na okupljanju, odnosno koji su razlozi njegovog eventualnog neodazivanja, ali on nije odgovarao na pozive i poruku iz naše redakcije.

Moguće je, ipak, da priča ima i drugu pozadinu, o čemu najbolje govori izjava Kastratovića.

„Normalno je da svaki trener računa na igrača takvog profila. Žarko Marković igra kvalitetno u oba pravca, on je član one srednje generacije u našem timu. Na njemu je da odluči da li će nastupati za našu državnu selekciju, i kada će to uraditi. Ali, ja odgovorno mogu da tvrdim da kad se to desi da ću poslije njegove prve odigrane utakmice za reprezentaciju podnijeti ostavku”, rekao je bivši trener Berana i Sutjeske crnogorskim novinarima.

Marković je posljednju utakmicu za Crnu Goru odigrao 14. januara prošle godine protiv Letonije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U junu nije igrao baraž protiv Švedske zbog estetske operacije, a u oktobru je propustio duele sa Njemačkom i Češkom zbog povrede grudnog koša.

Bio je na spisku za Svjetsko prvenstvo, ali ga je Kastratović otpisao zbog kašnjenja na pripreme.

Kao što je poznato, igrač ima pravo da promijeni reprezentaciju za koju nastupa nakon što prođe tri godine od posljednje utakmice.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar