Kapiten Aleksandar Minić: Uz spoj mladosti i iskustva opet možemo da izborimo plasman na EP

Redakcija
Piše: Redakcija 170 pregleda Dodaj komentar

Dvije sedmice Kolašin je “dom” odbojkaša Crne Gore, koji se pod vođstvom novog-starog selektora Crne Gore Ivana Joksimovića pripremaju za avgustovske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

– Uslovi za rad u Kolašinu su odlični, nemamo nikakvih zamjerki. Polako privodimo drugu nedjelju kraju i sve protiče u najboljem redu – kaže korektor i kapiten naše selekcije Aleksandar Minić.

Do sada je, kako kaže Minić, akcenat bio “na fizičkoj pripremi i nekim tehničkim detaljima”.

– U narednom periodu ćemo raditi situacione treninge. Zdravstveni bilten je odličan, svi igrači su u punom pogonu i svi daju maksimum na treninzima što donosi odličnu atmosferu za rad – dodaje Minić.

Crna Gora će u predstojećim kvalifikacijama za rivale u grupi imati Portugal, Island i Luksemburg. Nakon po tri meča kod kuće i na strani, vizu za Evropsko prvenstvo će izboriti pobjednici sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

– Sa Islandom i Luksemburgom smo već imali priliku da igramo i izlazili smo kao pobjednici iz tih mečeva. Uz maksimalnu ozbiljnost, trebalo bi i sada da opravdamo ulogu favorita. Po mom mišljenju, Portugal je kvalitetnija reprezentacija od svih dosadašnjih s kojima smo igrali u kvalifikacijama i favorit za prvo mjesto u našoj grupi, pa ćemo mi tražiti prolaz na Evropsko kroz tu drugu poziciju, ali i pokušati da iznenadimo Portugal ako nam se za to ukaže prilika.

Crna Gora će u kvalifikacijama igrati sa dosta izmijenjenim i podmlađenim sastavom u odnosu na prethodne. Kapiten Vojin Ćaćić nije na raspolaganju zbog teške povrede Ahilove tetive u dresu njemačkog Fridrihshafena, Miloš Ćulafić je odlučio da završi reprezentatuvnu karijeru, a zbog povreda odnosno porodičnih razloga ovu akciju će preskočiti Marko Vukašinović i Ivan Ječmenica.

– I u prethodnim kvalifikacijama smo bili bez nekoliko standardnih starijih reprezentativaca (Ćulafić, Bojić, Vukašinović), pa smo uspjeli bez većih problema da se kvalifikujemo na EP. Tačno je da smo sada znatno oslabljeni bez Ječmenice i Ćaćića iz prošlogodišnjih kvalifikacija, ali vjerujem da uz spoj mladosti i iskustva i ove godine možemo da izborimo plasman na treće uzastopno Evropsko prvenstvo.

A vizu za EP će tražiti i kroz tri domaće utakmice, koje će prvi put igrati u Kolašinu.

– Hala je stvarno odlična i “leži” nam, vjerujem da uz podršku navijača možemo dobar posao da napravimo ovdje u sva tri meča – zaključio je Minić.

Ćule me ostavio “na cjedilu”

Nakon povlačenja Miloša Ćulafića, sada je u reprezentaciji najstariji 35-godišnji Aleksandar Minić, inače tri mjeseca mlađi od sugrađanina iz Bara.

– Ćule me ostavio “na cjedilu” – uz osmjeh kaže Minić.

– Da budem iskren, nemam neki osjećaj da sam najstariji, jer se i dalje fizički osjećam dobro. A što se odgovornosti tiče, nju sam uvijek osjećao, bez obzira na starosnu hijerarhiju – dodao je Minić, dugogodišnji crnogorski reprezentativac, jedan od onih u koje su svi selektori Crne Gore, s pravom, imali veliko povjerenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar