Kamp Real Madrida uskoro i kod nas!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 2.2k pregleda Dodaj komentar

predrag-mijatovic-21Fudbalski klub Real mogao bi u narednom periodu da organizuje kampove na području Crne Gore. Potvrdio je to menadžer slovenačke kompanije AMC Goran Damnjanović, koja ima ekskluzivno pravo da zastupa “kraljevski klub” na prostorima bivše Jugoslavije. Promoter akcije za zemlje bivše Jugoslavije je legendarni crnogorski fudbaler, bivši napadač i sportski direktor Reala Predrag Mijatović.

 

Nedavno ste ovaj projekat predstavili u Beogradu. O čemu se radi?

“Nakon nekoliko uspješnih projekata koje smo sproveli u posljednje vrijeme, dobili smo pravo da konkurišemo kod Real Madrida. Nakon šest mjeseci pregovora, položili smo ispit. Tako smo postali prva firma (AMC sport) sa prostora eks Jugoslavije, koja je dobila licencu, pravo da zastupa brend Real Madirda. U pitanju je, zapravo, ugovor o očuvanju i unaprijeđenju brenda Real Madrida”, kaže Goran Damnjanović.

 

Šta treba da ispune dječaci i djevojčice koji žele da budu dio Realove škole? Moraju li da budu natprosječno talentovani?

 

“Na Balkanu je bilo i drugih velikih fudbalskih škola poput Čelzijeve, Milanove, Barselonine. Međutim, Realova fudbalska akademije se razlikuje od svih drugih. Mi očekujemo oko 600 polaznika ove godine, dječaka i djevojčica uzrasta od sedam do 17 godina. Imamo već oko 500 prijavljenih dječaka i djevojčica za Realov kamp, koji će imati premijeru na prostoru bivše Jugoslavije u Sloveniji od 25. juna do 11. jula.

 

Jel bilo nekih posebnih zahtjeva za organizaciju kampa u Sloveniji?

 

“Real je tražio perfektne trening uslove za organizaciju kampa. Moram da kažem da je Slovenija zadovoljila sve te kriterijume. Nadam se da će taj projekat uspjeti”

 

Da li će sa dječacima i djevojčicama raditi treneri koji su zaposleni u Realu?

 

“Apsolutno. To su treneri koji dolaze iz Španije, dakle iz Realove škole. I tu je princip – jedan trener na 20 dječaka ili djevojčica. Realov kamp podrazumijeva cjelodnevno angažovanje djece. Nije tu samo suština da se nauče fudbalski potezi, dodavanje, centaršut, dribling… Realova akademija podrazumjeva niz vrlina koje su u biti Real Madrida. Dakle, disciplina, poštovanje protivnika, fer plej. Djeca koja budu u kampu Reala, koji traje pet dana, biće od 7:30 ujutru pa do 20:30 sati kako u trenažnom, tako i u procesu usavršavanja drugih vrijednosti španskog fudbalskog giganta”.

 

Peđa Mijatović je promoter akcije za eks-Jugoslaviju. Da li će on biti prisutan u kampovima?

 

“Mijatović se odazvao našem pozivu, bio je na našoj prvoj pres konferenciji u Beogradu. Mi ćemo se potruditi u skladu sa njegovim vremenom da on posjeti neki od ovih pet kampova koje ćemo raditi u Sloveniji ovog ljeta. On je podržao našu ideju, jer je imao prilku da prisustvuje takvim kampovima Reala u Španiji. Tako da se nadam da će svojim dolaskom uveličati ljetnji trening kamp “kraljevskog kluba”.

 

Koji je krajnji cilj ovakvih kampova – da li da se nađu igrači za Real, ili da se Realov brend proširi u svakom dijelu svijeta?

 

Estadio_Santiago_Bernabéu_03“Svake godine Real ima svoje kampove na pet kontinenata. Prethodnih godina je bilo takvo iskustvo da su najbolji polaznici kampova, njih jedan ili dva odsto od ukupnog broja učesnika, dobili poziv da besplatno budu gosti Reala na 20-dnevnom kampu u Madridu. Tom prilikom obilaze stadion “Santjago Bernabeu”, trofejnu salu Reala. Imaju susret sa igračima “kraljevskog kluba”. Otprilike 40 djece je dobijalo poziv da bude u Madirdu. Njih oko pet-šest je dobijalo stipendijski ugovor sa Realom”.

 

Da li se može očekivati osnivanje kampa ovakve ili slične vrste u Crnoj Gori, te u ostalim zemljama bivše Jugoslavije?

 

“Očekujem da naredne godine radimo kampove Real Madrida u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Nadam da će nakon Slovenije, čija je premijera zakazana za 25. jun, sljedeće godine na redu biti i Crna Gora”.

 

Da li ste razgovarali sa nekim iz Crne Gore oko tih planova, organizovanja kampa?

 

“Nismo još imali preliminarne razgovore. Ideja i želja postoje…”

 

Problem je infrastruktura u Crnoj Gori, koja nije u idealnom stanju?

 

“Infrastruktura mora da bude perfektna. Tu mora da bude minimum pet vrhunskih travnatih terena i dva terena sa vještačkom travom. Jer, to je jedan od uslova da bi 100-150 polaznika naredne godine pohađalo Realov kamp u Crnoj Gori”.

 

Real traži „kraljeviće” i u Crnoj Gori

 

Vrata Realove fudbalske škole u Sloveniji biće ovog ljeta otvorena u pet gradova (Brežice, Ljubljana, Kidričevo, Kranj i Koper) od 25. juna do 12. jula.

 

Za učešće se mogu prijaviti talentovani dječaci i djevojčice od 7 do 17 godina iz cijelog regiona, samim tim i iz Crne Gore.

 

“Na zadovoljstvo djece i njihovih trenera, ali i roditelja, stručni rad na kampu će realizovati isključivo španski treneri. Kamp ima za cilj, takođe, da brend Real Madrida bude promovisan na ovim prostorima na najbolji način, ali i da veliki broj mladih igrača dobije jedinstvenu priliku da se pokaže pred trenerima “kraljevskog kluba”, predstavi svoje mogućnosti i sagleda gde im je mesto”, naglašava Vladan Škorić, ovlašćeni predstavnik Realovih kampova za teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Republike Srpske.

 

Sve informacije i prijave za djecu iz Crne Gore mogu se dobiti preko sajta mini-maxi.org.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar