Kadetkinje u kvalifikacijama za EP: Marić odabrao 19 igračica

Vladan
Piše: Vladan 350 pregleda Dodaj komentar

Ženska kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 22. do 28. marta na preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za turnir koji će se održati u Bosni i Hercegovini, selektor Mirko Marić odlučio se za 19 igračica – Jovana Žugić (Ekonomist), Teodora Jovetić (Ilarion); odbrana: Angelina Drešaj, Slavica Krstevska, Vlada Milović (Budućnost), Dunja Bojanić, Vladana Boričić (Mladost), Almedina Kalač (Cveteks), Tijana Janković, Jelena Nikčević (Ekonomist); vezni red: Jana Merdović, Larisa Đurković, Mia Vukčević (Mladost), Katarina Čađenović (Budućnost), Elda Bralić (Cveteks); napad: Maša Tomašević (Budućnost), Amra Mehović, Tamara Milović (Ekonomist), Tatjana Osmajić (Breznica).

Rivali u grupi 2 Lige B, iz koje će se tražiti prolaz u Ligu A, su domaćin turnira Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan i Kazahstan.

Već na startu, naša selekcija igraće se Bosnom i Hercegovinom, koju selektor Marić vidi kao najjaču ekipu u grupi.

– Reprezentacija Bosne i Hercegovine je favorit, a očekujemo da sa Kazahstanom i Azerbejdžanom možemo da igramo. Sa druge strane, u ovom uzrastu nikad ne možete reći da ste jasni favoriti, iznenađenja su česta. Smatramo da je ovo talentovana generacija, na spisku su igračice tri godišta. Cilj je da odigramo što bolje, da ovim utakmicama počne uigravanje generacije, koja će, ako ostane na okupu narednih godina, imati veliki potencijal, rekao je selektor Marić.

Turnir će se igrati u Bijeljini i Ugljeviku, a direktan plasman u Ligu A, odnosno elitnu rundu, izboriće prvoplasirana ekipa, kao i najbolja drugoplasirana iz neke od šest grupa.

Raspored

22.mart

14.00 – Bosna i Hercegovina – Crna Gora
14.00 – Kazahstan – Azerbejdžan

25.mart

14.00 – Kazahstan – Crna Gora
14.00 – Azerbejdžan – Bosna i Hercegovina

28.mart
14.00 – Crna Gora – Azerbejdžan
14.00 – Bosna i Hercegovina – Kazahstan

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar