Juniorska reprezentacija počela pripreme

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 846 pregleda Dodaj komentar

Muska-juniorska-kosarkaska-reprezentacija-uNaši najbolji juniori okupili su se danas u prostorijama košarkaškog saveza Crne Gore, odakle su krenuli na Cetinje, gdje će obaviti prvu fazu priprema za B prvenstvo Evrope koje se od  18. do 28. jula održava u makedonskoj Strumici.

 

Talentovana generacija predvođena selektorom Draganom Radovićem ima za cilj da se plasira u A diviziju i postigne rezutat koji nijedna prethodna selekcija, u ovom uzrastu, nije uspjela da ostvari. ,,Crvenima“ će za to biti potrebno da osvoje jedno od prva tri mjesta na turniru, a rivali u grupi D biće im Portugal, Luksemburg, Belgija i Bjelorusija. Na Cetinje, gdje će se obaviti prvi dio priprema, putuje 18 igrača, pojačanih članom Barselone, Milovanom Draškovićem.

 

– Krećemo sa pripremama na kojim je pozvano 18 igrača. Pratili smo ih kroz klupska takmičenja i mislim da smo napravili dobru selekciju pojedinaca na koje računamo za predstojeće B prvenstvo Evrope. Idemo na Cetinje, gdje bi trebali da budemo do 1.jula. Tu ćemo obaviti prvi ciklus treninga, a zatim putujemo za Tivat, gdje ćemo biti do samog polaska. Limitirani smo kada su u pitanju pripremne utakmice. Malo ih je, ali pokušaćemo da organizujemo još neku. Za sada su dogovorene dvije utakmice sa U-20 reprezentacijom Švajcarske (29. i 30. juna) i dva meča sa U-18 selekcijom Hrvatske (5. i 6. jula) – izjavio je Dragan Radović na konferenciji za novinare.

 

Selekor nema dilemu oko toga šta su ciljevi naše reprezentacije.

 

– Cilj je jasan – želimo da ostvarimo rezultat koji prethodne generacije nijesu uspjele, a to je plasman u A diviziju. Za to nam je potrebno da osvojimo jedno od tri mjesta na turniru. Pripreme moramo odraditi na način na koji smo planirali, potrebno je da stvorimo pobjedničku atmosferu i početak prvenstva dočekamo u najboljoj formi. Neće biti lako, jer i ostale ekipe imaju isti cilj. Motivisani smo, daćemo maksimum u svakom trenutku – objašnjava Radović.

 

Sličnog mišljenja je i kapiten juniorske reprezentacije i član Sutjeske, Luka Đurović, koji obećava maksimalno zalaganje svih igrača.

 

– Mislim da imamo jako dobru ekipu, sa dva – tri veoma kvalitetna igrača. Uradićemo sve što je do nas, daćemo maksimum da se plasiramo u A diviziju. Nadam se da ćemo uspjeti na tom putu – istakao je Đurović. M. Vuković

 

 

Spisak igrača

 

 

Nikola Agramović (Sutjeska)

 

Aleksandar Novosel (Budućnost)

 

Marko Raičević (Studentski centar)

 

Vaso Milović (Mornar)

 

Petar Popović (Lovćen)

 

Goran Lončar (Sutjeska)

 

Igor Čvorović (Sutjeska)

 

Aleksandar Dožić (Budućnost)

 

Luka Savić (Primorje)

 

Mihailo Radunović (Budućnost)

 

Vasilije Baćović (Budućnost)

 

Milovan Drašković (Barselona)

 

Zoran Nikolić (Đirona)

 

Luka Đurović (Sutjeska)

 

Miloš Anđelić (Budućnost)

 

Zdravko Bošković (Anagustum)

 

Emir Hadžibegović (Centar BP).

 

Nemanja Šekularac (Centar BP).

 

(Arena)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar