Juniorke počele pripreme za Evropsko prvenstvo – Stojanović: Pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak

Vladan
Piše: Vladan 189 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Juniorska ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za B prvenstvo Evrope, koje se održava u rumunskom Ploestiju od 2. do 11.avgusta.

“Nakon sjajnog rezultata prošle godine sa U16 reprezentacijom, odlučili smo se da se prijavimo ove godine za nastup na šampionatu do 18 godina, iako imamo samo tri igračice 2006.godište. Osim toga, trenutno su tri igračice sa mladom reprezentacijom, tako da će nam se kasnije priključiti” – kazao je selektor Petar Stojanović.

Selektor Petar Stojanović pozvao je 17 igračica, a pripreme će naše juniorke odraditi u Podgorici i Tivtu.

Na spisku selektora Stojanovića su: Janja Dragišić, Marija Sekulović, Milena Vujović, Marija Dutina, Mila Bajčeta, Atina Radević (Podgorica), Jelena Bulajić, Katarina Radulović (Budućnost Bemax), Anđela Rondović, Anastasija Kasalica, Darija Mandić, Mila Mijušković (Trebjesa), Anđela Rakočević, Valentina Vrcan (Sea Stars), Ljube Andrić (Primorje), Nastasija Pajović (SAD), Sanja Akšam (Crvena zvezda).

Juniorska reprezentacija ima šest zakazanih provjera- po dva meča protiv U17 selekcije Hrvatske (3. i 4.jul) u Crikvenicama, zatim 13. i 14.jula protiv Turske u Istanbulu i 20. i 21.jula “crvene” će igrati protiv Srbije u Banji Koviljači.

Crna Gora je u grupi D, gdje su još Bosna i Hercegovina, Švedska, Ukrajina i domaćin Rumunija, a premijerni meč ,,crvene“ igraju 2. avgusta upravo protiv domaće selekcije.

-Radi se o zahtjevnom šampionatu, gdje će svaki meč imati poseban značaj. Ipak, bitno je da budemo zdravi i da iz utakmice u utakmicu pokazujemo svoj potencijal. Činjenica je da ćemo biti jedna od najmlađih selekcija na šampionatu. Za ovu generaciju koja je već dva ciklusa zajedno dobro je da ima kontinuitet i drago mi je da će opet biti zajedno. Nastojaćemo da ostavimo što bolji utisak, a ako nam se ukaže šansa da napravimo i nešto više siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo – dodao je Stojanović.

U stručnom štabu Stojanovića su tim menadžerka Nikolina Popović, treneri Marko Milošević i Jelena Nikpaljević i fizioterapeut Lazar Bojić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar