Juniori startovali kvalifikacije sa tri pobjede

sport
Piše: sport 884 pregleda Dodaj komentar

water-polo-ballJuniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore upisala je u Budvi tri pobjede za redom, na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo koje se u septembru održava na Malti.

 

Mlade ,,ajkule“ su prekjuče u prijepodnevnom terminu deklasirali Češku sa čak 33:1 ((9:0, 8:0, 7:1, 9:0). Dimitrije Kriještorac je postigao šest golova, Petar Ćetković i Nikola Radonjić po pet, Marko Konatar četiri, Bogdan Đurđić tri, Stefan Pješivac, Janko Krivokapić, Nikola Giga i Danilo Adžić po dva, te Vlado Popadić i Petar Mačić po jedan gol.

 

Izabranici Vida Lompara su istog dana u večernjem terminu savladali i Slovačku 18:9 (4:3, 3:2, 5:3, 6:1) i napravili važan korak ka očekivanom obezbjeđivanju jednog od prva dva mjesta koje vode na EP.

 

– Imali smo lošiji pristup, jer su momci mislili da će poslije Češke biti lagano. Došlo je do opuštanja koje ne smijemo sebi dozvoliti, ali sve u svemu rezultatski smo opravdali očekivanja – kazao nam je Lompar.

 

U pobjedi nad Slovacima, Kriještorac se četiri puta upisao u strijelce, gol manje postigao je Popadić, dvostruki strijelci bili su Đurđić i Pješivac, a mrežu su tresli i Ćetković, Konatar, Mačić, Adžić, Krivokapić, Giga i Radonjić.

 

,,Ajkule“ su u Budvi, nakon trijumfa nad Češkom i Slovenijom, savladale i Ukrajinu 13:5 (2:2, 4:3, 5:0, 2:0), a već ranije obezbijedile plasman na šampionat Starog kontinenta. Na završnu smotru idu dvije najbolje plasirane ekipe iz grupe.

 

U pobjedi nad Ukrajincima najefikasniji u timu Vida Lompara bili su Petar Ćetković i Nikola Radonjić sa po tri gola, dva je postigao Stefan Pješivac, a po jedan Vlado Popadić, Marko Konatar, Petar Mačić, Janko Krivokapić i Nikola Giga.

 

Crna Gora u nedjelju (11.30) u posljednjem kolu igra sa Belgijom.

 

pobjeda.me

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar