Junakinja Itana Grbić: Nisam mogla da iznevjerim Bojanino povjerenje

Vladan
Piše: Vladan 1.5k pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Prije osam godina, kadetkinje Crne Gore su igrale u polufinalu Svjetskog prvenstva u Makedoniji i ostale bez medalje.

Itana Grbić je nakon tog šampionata donijela odluku da napusti Budućnost, ode u Vardar, ali i mnogo bitniju – da napusti poziciju srednjeg beka i igra krilo.

Ko je gledao večeras na terenu dvorane „Boris Trajkovski” mogao je samo da se upita zašto se ikada pomjerala sa mjesta organizatorke igre.

Sve što je radila bilo je spektakularno – vukla je protivničku odbranu, dijelila fenomenalne pasove, davala golove na sve načine, a sportski bezobrazluk pokazala je pet i po minuta prije kraja, kada je „zavrnula” loptu pored Julije Dumanske za 32:30.

Ni to nije bilo sve iz njenog repertoara – dva puta je potom namjestila gol svojoj najboljoj drugarici, Đurđini Jauković, a 28 sekundi prije kraja izborila sedmerac koji je Jovanka Radičević realizovala, povisila na 35:33 i obezbijedila pobjedu.

Itana je meč završila sa osam golova iz 10 šuteva i čak 12 asistencija.

„Dugo sam dio tima, ali sam uvijek bila, da tako kažem, u ulozi rezervne igračice, jer su tu bile puno iskusnije koje su zasluženo bile na terenu i vodile igru. Tu sam bila da upijam i čekam šansu. Jednom mi se ukazala na kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada drugi put. Opet Bojana i opet njeno povjerenje, a to nisam mogla da iznevjerim. Rekla mi je da ću početi utakmicu i htjela sam samo da joj vratim na najbolji način”, rekla je 26-godišnja Podgoričanka.

Rumunija je dugo vodila u 2. poluvremenu, ali su je „lavice” stigle i dotukle u finišu.

„Kada smo došle na 29:29, znala sam da smo tu i da ih imamo. A kada smo poveli dva-tri gola, pokušala sam da smirim igru”.

Grbićeva je najviše probijala pored ogromne Krine Pintee, od koje je dvostruko lakša.

„Znala sam da moram da je napadam. Vidjela sam u njenim očima da je nerviram. I znala sam da bi samo nju trebalo da napadam”, uz osmijeh je rekla junakinja Crne Gore.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar