Jovetić: Čast mi je da radim sa Prosinečkim, nadam se da ćemo zajedno imati dobre rezultate i uživati

Vladan
Piše: Vladan 147 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacije Crne Gore igra danas u Antaliji protiv Bjelorusije (18 h po našem vremenu) prvi meč u eri Roberta Prosinečkog, novog selektora.

Prijateljska utakmica, na neutralnom terenu – “neobičan” debi, ali piše se rezultat, pamti se i utisak. U ovom slučaju, i još više od rezultata…

Prosinečki je najavio neke promjene u igri, prije svega vezane za napad, ostaje da se vidi da li će, i koliko, to moći da bude vidljivo već na prvoj utakmici.

Kapiten Stevan Jovetić, koji već 17 godina nosi dres reprezentacije, došao je u Antaliju motivisan kao da igra prvi meč, a ne 73.

“Prošla su četiri mjeseca od posljednjeg okupljanja, a uvijek je lijepo doći u reprezentaciju. Novi selektor je tu, nema potrebe da ga posebno predstavljamo, čast nam je da radimo s njim. Sviđa mi se što Prosinečki želi da igramo, to je veliki plus. Nadam se da ćemo zajedno imati dobre rezultate i uživati”, poručio je Jovetić.

Crna Gora je četiri puta igrala sa Bjelorusijom, sva četiri puta u prijateljskim duelima.

Ostvarila je dvije pobjede – 2009. godine 1:0, pod Goricom, gol Mirka Vučinića i 2019. takođe kući, 2:0, golovi Stefana Mugoše i Seada Hakšabanovića, a dva puta je bilo neriješeno.

U gostima, u Žodinu, 2013. bilo je 1:1 (još jedan pogodak Vučinića), a u Podgorici 2016. bez golova.

Ni ovoga puta rezultat nije najvažniji, smatra napadač Olimpijakosa.

“Poštujem svakog rivala, ali volim da zavisimo od sebe. Ako smo mi pravi, onda nema problema”, dodao je Jovetić.

,,Sokoli“ će u ponedjeljak, takođe u Antaliji, igrati sa Sjevernom Makedonijom, dok ih u junu čekaju prijateljski dueli sa Belgijom i Gruzijom. Sve kao priprema za septembar i start Lige nacija u kojoj će rivali biti Island, Vels i Turska.

“Od navijača tražimo podršku od početka do kraja ciklusa. Kod nas je uglavnom tako da kad su dobri rezultati onda je podrška veća, čim se u dva meča kiksa stadion bude poluprazan. Valjalo bi da bude pun tokom cijele godine. Igramo pet puta godišnje, zaslužujemo da tribine bude ispunjene. Nije stadion prevelik”, poručio je Jovetić.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar