Jovetić bi volio da se vrati u Premijer ligu, želi ga Spartak iz Moskve

Vladan
Piše: Vladan 767 pregleda Dodaj komentar
Foto: inter.it

Iz dana u dan se, po pisanju italijanskih medija, mijenja status Stevana Jovetića u Interu.

Da li zbog dolaska novih vlasnika kluba, ili odluke trenera Roberta Manćinija (koji nije zadovoljan prvom sezonom Jovetića u milanskom klubu), ili, pak, nečeg trećeg, tek posljednju vijest o našem napadaču objavio je rimski sportski dnevnik Korijere, koji je napisao da će se Inter i Jo-Jo ovog ljeta sporazumno rastati.

Jovetić je prošlog ljeta iz Mančester sitija stigao u Inter na dvogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup ugovora za 14,5 miliona eura ako Jovetić odigra barem jednu utakmicu u drugoj sezoni.

Inter je, očigledno, odlučio da ne otkupi našeg napadača, već želi da ga prije isteka roka za aktiviranje otkupne klauzule (31. avgust) proda Jovetića nekom drugom klubu. I to baš za 14,5 miliona eura koliko je potrebno platiti Mančester sitiju.

Imajući u vidu ne baš idilične odnose sa Manćinijem, Jovetić želi da ide negdje gdje će biti važan za ekipu, u prvom planu, gdje neće biti na kraju hijerarhije, piše Korijere delo sport.

List navodi, da se traži najbolje rješenje za dvije strane, pošto, navodno, postoji saglasnost o rastanku.

S obzirom na odlične odnose sportskog direktora Intera Auzilija i menadžera Jovetića, Ramadanija, Korijere delo sport navodi da će se lako naći rješenje za ovaj rastanak, kako što je lako dogovoren i njegov dolazak u Inter.

List navodi da se još uvijek ne zna buduća destinacija Jovetića, ali i da je Spartak iz Moskve pokazao konkretno interesovanje za našeg napadača. Čak je, navodno, proteklih dana Spartak uspostavio prve konakte sa menadžerskim timom Jovetića, sa najavom da će narednih dana razgovori biti konkretizovani.

Što se igračkih garancija tiče, za Jovetića ne bi bilo problema u Spartaku kod Alejničeva, koji crnogorskog napadača vidi kao idealno rješenje za njegovu formaciju 4-2-3-1.

Suvišno je govoriti i o finansijskim problemima, jer bi Jovetić u Moskvi zarađivao više nego u Interu.

Jovetićeva dilema je, međutim, vezana za prvenstvo Rusije, koje ne spada u red najjačih evropskih liga. Vrata Spartaku, međutim, nijesu zatvorena, ali će ta priča biti aktualna tek ako propadnu druge, primamljivije destinacije.

Jovetić bi, pišu mediji, ipak više volio da se vrati u Premijer ligu, a Arsenal je u tom smislu posljednjih dana napravio određene korake…

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar