Jovanović: Uvijek pričam da sve počinje od odbrane:

Ognjen
Piše: Ognjen 119 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović je konačno zadovoljan kako izgleda njegova ekipa.

Pobjeda nad FMP-om (84:58) pokazuje da “plavi” polako ulaze u formu koju žele:

“Očekivao sam reakciju na prvu utakmicu sa FMP-om i to sam i dobio. Pokazujemo u prethodnih nekoliko utakmica, računajući i ovu, viši nivo čvrstine u odbrani i izgledamo mnogo bolje nego ranije. Uvijek pričam da u našoj igra dosta zavisi i polazi od odbrane, kad smo tu čvrsti, kao večeras, dolazimo do bolje realizacije u napadu”, rekao je Jovanović i dodao:

“Krenuli smo mekše, ali smo se konsolidovali sa dvije-tri izmjene i svi igrači su dali doprinos na tom dijelu terena. U 1. poluvremenu smo promašivali zicere, ali smo dobili podršku publike i bilo nam je mnogo lakše. Čestitam ekipi na izvanrednom pristupu, a nije nam lako. Raspored je takav, imamo samo dva dana pauze između Evrokupa i ABA lige, pa nije lako imati ovakav pristup”.

O Edinu Atiću:

“Nije mu bilo lako, cijela njegova sezona je puna prekida raznoraznih, to mu je uticalo na kvalitet igre. Ukoliko je prije svega na energetskom nivou ovakav, onda je jako važan igrač za nas. Ne pravim nijednom igraču pritisak za napad, ali kada je ovakav u odbrani, uvijek će biti na terenu”.

O Kameronu Rejnoldsu:

“To je pad forme sigurno, nadam se da će da ga prebrodi. U dobrom dijelu sezone nas je držao poenima, dosta utakmica je odigrao u visokim procentima. On je jedan od rijetkih koji je bio od početka sa mnom ovdje i stručnim štabom, zapravo jedini, jer su 15. avgusta došli samo on i Fil But. To im je posao i trebalo bi da dođu, ali nije lako”.

O Treu Bel-Hejnsu:

“Nije preiskusan igrač. Ima nekoliko sezona u Evropi u nogama, daleko da je mlad, ali daleko i od toga da je veteran. Svakim treningom i utakmicom da bude bolji, pokušavam da im to zajedno sa svojim “stafom” prenesem. Došao je sa svojim navikama, ali košarka na ovom nivou u ABA ligi, a da ne pričam o Evrokupu, jako je zahtjevna. Igra se muška košarka, u najjednostavnijem smislu te riječi, čvrsta, sa dosta kontakta, potrebno je vrijeme da se čovjek navikne. Tre je predan, radi i svi mu vjerujemo, sve to je polako počelo da se slaže. Ne vjerujem da pominjanje plejmejkera utiče na njega, može samo da mu pomogne”, zaključio je Jovanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar