Jovanka Radičević: Vjerujem da ćemo sa našom publikom ostvariti cilj!

Vladan
Piše: Vladan 397 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica, Jovanaka Radičević, imala je još jednu sjajnu sezonu iza sebe.

Kapitenka rukometne reprezentacije u dresu Kastromone osvojila je titulu prvaka Turske, a iako u Ligi šampiona ekipa nije bilježila dobre rezultate, Jovanka se našla u konkurenciji za idealni tim najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Iskusna rukometašica, za Meridian Sport, govorila je o minuloj sezoni ali i o svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri.

Odigrala si sezonu u turskoj Kastromoni sa kojom si osvojila turski šamionat. Da li si zadovoljana urađenim?

To što je bio cilj to je i ostvareno, osvojili smo Super Kup, prvenstvo i Kup. Što se tiče Lige šampiona nijesmo imali uspjeha, ali sam ja imala jako dobru sezonu što mi je jako drago. U Ligi šampiona sam bila treći strijelac tako da mogu biti zadovoljna.

Naredne sezone nosićeš dres Krima. Kakve su ambicije kluba? Čini se da su one još veće nego ove sezone.

Pa Krim želi da ide na Final 4, poklopile su nam se ambicije i došli smo do dogovora. Jako se radujem novom klubu i novim izazovima, Ljubljanu jako volim! Krim je klub sa bogatom tradicijom i jako sam srećna što idem tamo.

Sa posebnim žarom igraš u dresu sa nacionalnim grbom. Naredni izazov je Evropsko prvenstvo u kojem će Crna Gora biti jedan od domaćina. Koji su dometi “lavica”?

Sigurno da su očekivanja velika jer smo domaćini jedne grupe, ja sam posebno srećna poslije svega što smo napravili sa reprezentacijom, da smo dobili mogućnost da budemo domaćini. To je veliki izazov generalno za Crnu Goru i vjerujem da ćemo sa našom publikom ostvariti cilj. Najvažnije je da budemo zdrave na okupu, mislim da imamo kvalitet da napravimo nešto, potrebno je da se poklope kockice da budemo svi zdravi i dišemo kao jedno sve te dane. Ne sumnjam da će navijači biti naš osmi igrač i da će sa njima biti sve lakše! Jedva čekam iskreno!

Srebro u Londonu ili zlato u Beogradu? Koja medalja ti je draža?

Pa Olimpijske igre ne mogu da se porede sa ničim! To je prva medalja za Crnu Goru, mislim da u tom momentu niko nije bio svjestan šta to znači, tek kako vrijeme odmiče ustvari vidimo šta smo uradile za Crnu Goru! Ako već moram da biram London! Mada ta godina je neponovljiva avgust i decembar 2012. godine pamtiću dok sam živa! Ta emocija se ne može zaboraviti nikada, često gledam slike, imam isti osjećaj i suze kao i tog avgusta i decembra!

Iako imaš 35 godina, djeluješ nezaustavljivo na parketu. Koja je tajna tvog uspjeha?

Tajna uspjeha je prosta i jednostavna! Rad, rad i posvećenost! Na terenu i van terena!

Nedavno si dobila, sasvim opravdano, nacionalnu penziju. Kako komentarišeš pojedine navode da istu nijesi zaslužila?

To je zakon koji je donešen da svi sportisti Crne Gore koji osvoje jednu od medalja na velikim takmičenjima dobiju ne mogu reći penziju, već nadoknadu ili nagradu za sve što smo uradile za našu državu. Ne znam zašto se toliko pompe diglo oko toga kao da sam samo ja dobila!

A sa druge strane, nijesam dobila ništa što nijesam zaslužila! Iskreno ne obazirem se na komentare jer ja znam ko sam šta sam, i šta sam dala igrajući za svoju zemlju koju volim najviše! To sam i pokazla 100 puta do sada, tako da komentari takvih ljudi su meni nebitni. Oni pišu, a ja sve bolja i bolja, toliko me pogađaju.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar