Joksimović: Ulaganje u odbojku se vraća višestruko!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 327 pregleda Dodaj komentar
Foto: CEV

Nakon Veljka Bašića, stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji je odveo i vodio Crnu Goru na prethodna dva prvenstva Evrope, Ivan Joksimović je prvi crnogorski trener kome je to pošlo za rukom kada je seniorska selekcija u pitanju (Balša Radulović je vodio mladu selekciju na EP u Poljskoj), i to u svom drugom mandatu.

– Osjećaj je fantastičan. Ostaje žal što to nijesmo uspjeli u mom prvom mandatu. Tada je sve bilo mnogo teže, jer je samo 16 reprezentacija moglo da ode na EP. Iz kvalifikacija su prolazile prve dvije iz grupe, ali je kvalitet tih grupa bio mnogo veći. Ali propušteno se nadoknadilo u ovim kvalifikacijama, pa je moje zadovoljstvo ogromno. Ponavljam, ponosan sam na ekipu, koja je sve ovo napravila, stručni štab i Savez. Presrećan sam i uživam u svemu što smo napravili kroz kvalifikacije – kaže Joksimović.

Ulaganje u odbojku se vraća višestruko

Selektor Ivan Joksimović je iskoristio priliku i za jedan apel.

– Želim da pozovem sve privredne subjekte u Crnoj Gori da pogledaju ovaj naš rezultat i shvate da ćemo sa malim ulaganjima u odbojku, što u klubove, što u reprezentaciju, svi vratiti višestruko. Može se vidjeti kako su i na koji način ovi momci vratili uloženo u njih. U početku je jako mali broj ljudi vjerovao u ekipu, a na kraju smo svi ponosni na njih. Treba, dakle, samo malo pažnje što se tiče odbojke, i svi ćemo biti ponosni u Crnoj Gori – ističe Joksimović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar