Joksimović: Ravnopravni do sredine svakog seta

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 274 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:18, 22:22) od favorita Holandije na otvaranju Eurovoleja.

Krajnji rezultat djeluje ubjedljiv – i jeste ubjedljiv, ali su izabranici Ivana Joksimovića pružili jači otpor nego što to pokazuje finalni skor.

U prvom setu su vodili 8:3 i 10:6, u drugom je bilo 13:13, u trećem 17:17… Ipak, kvalitetniji Holanđani su su “dodavali gas” kada je trebalo.

“Imali smo svoje šanse u svakom setu. Do sredine setova je to bila egal igra, dobro smo ispunjavali zadatke, sve detalje koje smo pripremili. Jesu nas iznenadili, i to tamo gdje smo se najmanje nadali, na flot-servisu. U drugom setu smo imali veoma dobru probojnost kroz zonu “četiri”, preko primača Bojića i Ćaćića, a na korekciji smo pali u tim procentima. Pali smo opet u završnici, a u trećem setu smo možda bili i najzreliji da ga osvojimo. Na kraju je presudio individualni kvalitet na njihovim servisu, a a taktički smo dobro stajali”, kazao je selektor Ivan Joksimović za RTCG.

Srednji bloker Blažo Milić ističe da nema razloga za nezadovoljstvo, iako svaki poraz teško pada.

“Na neki način možemo da budemo zadovoljni, jer smo smo igrali protiv protivnika kakva je Holandija. Na momente je to izgledalo baš dobro, ali su meč odlučile sitnice, njihovi servisi u odlučujućim momentima. Slijede nam dvije najbitnije utakmice, protiv Sjeverne Makedonije i Danske, u tim mečevima su naše velike šanse za prolaz”, rekao je Milić.

Po Luki Babiću, Crna Gora je, uprkos porazu, napravila dobru uvertiru za duel sa Makedoncima.

“Holandija je, kad je trebalo, odigrala bez greške. Oni imaju pojedince koji igraju po ozbiljnim evropskim klubovima i koji su spremni da odgovore kada se lomi set. Nismo nakon toga klonuli duhom, osjećala se lijepa energija, a oni su, jednostavno, bili bolji. Mislim da je ovo ipak lijepa uvertiza za meč sa Sjevernom Makedonijom, koja je možda i najbitniji na ovom turniru”.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar