Joksimović: Polako podižemo formu za Makedoniju

Redakcija
Piše: Redakcija 248 pregleda Dodaj komentar

Muska-odbojkask-reprezentacija-CG1Najbolji crnogorski odbojkaši polako podižu formu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u Baru, u staroj bazi, odrađuju posljednje pripreme pred odlazak za Makedoniju.

 

Već pet dana reprezentacija je na okupu – za sada sve teče po planu, kazao je za Portal Analitika selektor Ivan Joksimović.

 

’’Ekipa se polako kompletira, za sada je sve u najboljem redu. U ponedjeljak veče nam se priključio Marko Vujović, a u nedjelju je stigao i Bojić iz Rusije. Ono što smo zacrtali programom rada za ove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, polako ćemo sve sprovesti u djelo. Nadam se da ćemo spremni krenuti za Makedoniju, kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je jedno od prva dva mjesta na turniru koje vode u naredni krug kvalifikacija.’’

 

Selekciji će se priključiti i dva juniora po povratku iz Rusije sa kvalifikacija za SP, ali Joksimović još uvijek nije odlučio ko su dva nova člana ’’A’’ tima.

 

’’O imenima ne bih još ništa konkretno govorio, jer ću sa svojim kolegom Srđanom Popovićem, selektorom juniorske reprezentacije, da vidim koji su to momci opravdali njegova očekivanja u kvalifikacijama ’’.

 

U petak i subotu naša selekcija odigraće dvije prijateljske utakmice sa BiH u Odžaku i Modriči, nakon čega će nastaviti pripreme na Kopaoniku.

 

’’Utakmice sa Bosnom i Hercegovinom dolaze nam u pravi čas, i to iz dva razloga. Prvi je taj što smo se tek okupili, i protivnik je po mjeri, da vidimo šta smo uradili u ovih nedjelju dana. Sa druge strane da vidimo šta treba da popravimo do odlaska na kvalifikacioni turnir. Ekipa je još u heterogenom sastavu, i neki mnogo teži protivnik nam ne bi prijao. U odnosu na trenutni status igrača, i fizičku spremu i formu koju trenutno posjedujemo, sparing protivnik nam je idealan. Dobićemo inpute šta nam valja činjeti u posljednjoj nedjelji pred odlazak za Makedoniju.’’

 

Osim domaćina Makedonije, i naše selekcije, na kvalifikacionom turniru od 24. do 26. maja učestvovaće još Albanija i Ukrajina, a dueli sa posljednjom biće itekako interesantni, poručio Joksimović.

 

’’Što se tiče turnira, očekujem da bude veoma izjednačen. Imaćemo jako neugodnog protivnika u vidu Ukrajine. Gro reprezentacije čini ekipa Lokomotive, koja je ove sezone nastupala u šampionatu Rusije. Jako ozbiljna ekipa, koja u svojim redovima ima dobrog korektora , najboljeg poentera u ruskoj ligi, a tu je i odlični primač. Radi se o veoma respektabilnom sastavu. Makedonija takođe iziskuje posebnu pažnju, jer je domaćin. Sa njima imamo pozitivno iskustvo, pozitivan skor. Jedini poraz od njih smo doživjeli prošle godine u prijateljskom meču. Ali, sve zvanične utakmice koje smo igrali sa njima, riješili smo u našu korist. Neće biti lako, biće jako neizvjesno, ali uzdamo se u naš kvalitet, u minuli rad posljednje dvije godine. Naša prednost je što je ova ekipa već treću godinu na okupu. Prve dvije ekipe će izboriti plasman za dalje kvalifikacije. Prvoplasirana za završni turnir koji je u januaru mjesecu, i drugoplasirana koja ima drugi krug kvalifikacija, a on je u oktobru mjesecu.’’

 

Pobjednici svih grupa plasiraće se u 3. rundu koja je na programu 2-4. januara 2014. godine i igra se 5 turnira sa po 4 reprezentacije (već je poznato 12 učesnika). Drugoplasirane ekipe iz svih 6 grupa prve runde igraće 2-6. oktobra 2013. godine u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će u treću rundu po tri najbolje plasirane ekipe.

 

Na završnim turnirima Evropa ima 8 mjesta u muškoj konkurenciji, pa će se pored domaćina Poljske finalista Evropskih Prvenstava 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija te najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

 

Raspored utakmica:

 

24.05.2013

15:30 Crna Gora – Ukrajina

18:00 Makedonija – Albanija

25.05.2013

15:30 Ukrajina – Albanija

18:00 Crna Gora – Makedonija

26.05.2013

15:30 Albanija – Crna Gora

18:00 Makedonija – Ukrajina

 

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar