Joksimović: Ova ekipa će da raste, biti dio Evropskog prvenstva ogroman je uspjeh

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 508 pregleda Dodaj komentar

Češka je ipak bila prejaka za izabranike Ivana Joksimovića – crnogorska reprezentacija ostala je bez šansi da izbori nokuat fazu Eurvoleja 2023.

Naši odbojkaši nijesu djelovali svježe i energično kao u nedjelju kad su uspjeli da ostvare prvu pobjedu na Evropsko prvenstvu poslije četiri godine, savladavši Dansku 3:1.

“Ispala je ubjedljiva pobjeda na kraju, ali mišljenja sam da su bile situacije tokom prvog seta i drugog gdje smo mogli bolje da reagujemo. Velika je potrošnja, a i dosta neiskustva za ovakav sistem. Ne možemo biti nezadovoljni s obzirom da smo podmladili ekipu, igramo sa mladim igračima i mnogo to forsiramo. Češka ima vrhunski kvalitet, pomjerila nas je prijemu servisa, došlo je do zamora glavnih igrača. Doživljavam sve pozitivno i okrećemo se narednoj utakmici”, istakao je nakon poraza od Čeha selektor Joksimović.

Evropsko prvenstvo predstavlja početak puta nove generacije crnogorske odbojke. Naša reprezentacija ima jedan od najmlađih sastava na kontinentalnom takmičenju.

“Ovo je sjajna stvar što smo na Evropskom prvenstvu. Ušli smo u proces i nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet igara na Evropskim prvenstvima. Za dvije godine su nove kvalifikacije, napravljeno je kroz strategiju program da mladi igrači nastupaju u Srebrnoj ligi. U planu imamo još nekih mladih igrača koji su bili na pripremama. Smatram da ćemo zaokružiti proces podmlađivanja sljedeće godine. Vjerujem da ćemo razviti potencijal koji imamo kako bi ostvarili bolji rezultat na narednom Evropskom prvenstvu”, optimističan je kormilar naših odbojkaša.

Još i prije odlaska za Skoplje, iz crnogorskog tabora je poručeno da su dueli sa Danskom i Sjevernom Makedonijom šanse za trijumf. Ipak, protiv domaćina Crna Gora takođe je poražena bez osvojenog seta.

“U najavi smo govorili da je Češka za korak ispred Danske i Sjeverne Makedonije. Protiv Makedonaca je propuštena šansa i taj poraz će da odluči ko će proći u nokaut fazu. Mislim da je šansa ispuštena u pripremi i prilazu utakmici. Bili smo preambiciozni kad smo gledali na tu utakmicu, na početku smo na terenu demonstrirali potencijal koji ekipa posjeduje, ali kad se lomilo prevagnula je vrela atmosfera, iskustvo makedonske ekipe, na primjer tehničar makedonske ekipe ima godina kao naša dva tehničara…Makedonci su dugo zajedno, već desetak godina. Mi tek krećemo i očekujem da ćemo napraviti rezultat”, kaže Joksimović.

U srijedu će Crna Gora zaokružiti priču na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv jedne od najboljih selekcija svijeta – Poljske.

“Prije desetak godina, ako ne i više, znam da je Crna Gora na jednom turniru pobijedila Poljsku 3:2 i to je bio početak generacije koja je ostvarila prvi, istorijski plasman na prvenstvu Evrope. Stvari su se promijenile, Poljska je nedodirljiva za nas, ali je i velika inspiracija. Utakmica gdje moramo da učimo kako igraju najbolji i da vidimo šta mi tu možemo. Treba da budemo takmičarski nastrojeni, ali i edukativni, da vidimo kako stvari djeluju na vrhunskom nivou”, zaključio je selektor Joksimović.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar