Joksimović: Nema pritiska protiv Portugala, idemo da se nadigravamo

Redakcija
Piše: Redakcija 14 pregleda Dodaj komentar
Foto: CEV

Crnogorski odbojkaši opravdali su ulogu favorita, savladali danas u gostima Island (3:0) i upisali četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je rutinski odradila gostovanje na sjeveru Evrope, pobjeda nijednog trentuka nije bila upitna.

“Nastavili smo pobjednički niz. Island je danas igrao bolje nego u Kolašinu, što je i logično. Željeli su da isprave sliku iz prve utakmice. Bili su motivisani. Imali smo odgovor na sve, kontrolisali igru. Malo smo sporije ušli dok se nismo adaptirali na ambijent, dvoranu i protivnika. A poslije je sve funkcionisalo kao u prethodnim utakmicama”, rekao je nakon meča selektor Ivan Joksimović.

Crna Gora u srijedu (21) gostuje Portugalu. Biće to meč koji može da odredi pobjednika grupe.

“Predstoji put za Portugal – znamo šta nam je činiti. Sa Portugalom će biti izazovna utakmica. Nema pritiska. Idemo da se nadigravamo i da se prikažemo u što boljem svjetlu i nadam se ostvarimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo”, poručio je Joksimović.

Nakon Portugala slijedi utakmica sa Luksemburgom, takođe u gostima, 20. avgusta (19 h).

“Opravdali smo ulogu favorita, nastavili pobjednički niz i ispunili cilj na Islandu. Okrećemo se meču protiv Portugala. Oni su na papiru favoriti, ali mi idemo tamo da se borimo za prvo mjesto”, kazao je Bojan Strugar.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar