Jesenji šampioni: Nemamo trenerke, nemamo plate, spavamo u autobusu

Ognjen
Piše: Ognjen 128 pregleda Dodaj komentar
Foto: FK Arsenal

Fudbaleri Arsenala su jesenji šampioni drugoligaškog ranga i kandidati da klub iz Tivta prvi put uvedu u elitni crnogorski rang.

Ali, situacija u klubu je, tvrde igrači, toliko loša da plata nema od 16. oktobra, te da su uslovi u kojima rade i treniraju praktično ponižavajući.

“Poslije sjajne polusezone, sjajnih rezultata, prvog mjesta na tabeli ,sjajne atmosfere među igračima ima i nešto što fudbalska javnost u Crnoj Gori ne zna. O tome da ima i loših stvari unutar kluba niko ne priča, počev od sportskog direktora”, navodi se u saopštenju igrača Arsenala.

“Bez opreme, po kiši, suncu i vjetru mi treniramo samo u šorcu i majici. Trenerke za putovanje nemamo, trenerke za trening nemamo. Ekonom kluba od svojih para uzima peškire, čarape za trening“, opisuju igrači.

U najtežoj situaciji su igrači koji nisu iz Tivta, a koji imaju obezbijeđen smještaj, koji je, kako navode – “blago rečeno nikakav”.

“Bez grijanja, bez televizora, struja im se gasi jer nije plaćena, gazde dolaze u sred noći da im saopšte da sjutra moraju da napuste stan. Na utakmice koje igramo na sjeveru idemo tog dana, nemamo vremena da se odmorimo, pa spavamo u autobusu“, kaže se u saopštenju.

Novca nema…

“Treneri nijesu primili tri plate, ljudi koji su zaduženi za stadion i ekonomat nijesu primili četiri plate. Posljednji put kad smo primili platu bilo je 16. oktobar. Obećavano nam je da će sve biti isplaćeno u više navrata. Baš smo ogorčeni na upravu kluba. Opština je čvrsto obećala da neće odustati od FK Arsenal i da će podrzati klub – kao i nas igrače koji igramo tu. Ako nas ovaku budu podržavali kao do sada mi smo u veoma nezgodnoj situaciji. Novi predsjednik kluba na naš poziv koji smo obavili preko telefona bukvalno nije svjestan da je novi predsjednik FK Arsenal, malo ga je začudilo što smo ga zvali da pitamo kad ćemo biti isplaćeni. Obećao je do 25. decembra, ali prošao je i 25. decembar, a mi smo i dalje ostali na obećanjima”, navodi se u pismu.

Igrači navode i da su tri plate koje su primili obezbijedili tako što su štrajkovali “u više navrata čak i po 10 dana”.

“Čak i sa takvom situacijom smo uspjeli da budemo u samom vrhu tabele. Na pitanje sportskog direktora ili nekog iz kluba može li neki igrač da dobije čiste papire da ide u drugi klub, da potraži nešto što će mu biti bolje, dobijemo odgovor da moramo da platimo obeštećenje da bismo dobili čiste papire. A dugovanja ne spominju. Ako im naši rezultati nijesu dovoljni onda stvarno nemamo riječi. Neka nas onda puste da idemo negdje gdje ćemo se osjećati kao igrači i gdje ćemo biti cijenjeni za ono što radimo”, ističe se u saopštenju igrača koji veliku zahvalnost duguju bivšem treneru Zoranu Lemajiću, koji je sam iz svog džepa nagradio igrače.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar