Jeretin za SK: Nikome nećemo priznati da je bolji, dok nas u to ne ubijedi na parketu

Predsjednik Sutjeske, Darko Perović, sportski direktor, Goran Jeretin, i prvi trener tima, Zoran Glomazić, odradili su sjajan posao tokom prelaznog roka.

Sutjeska je formirala kvalitetan tim, ali posao je tek počeo.

Na prozivci će 15. avgusta biti: reprezentativac Nikola Pavlićević, sjajni Senegalac, Sidi Đite, Boris Lalović i Stefan Vuković, momci koji su branili boje Sutjeske i prošle sezone, Radosav Spasojević, koji se vraća u Nikšić poslije sezona koje je proveo u Megi i MZT Skoplju, Duško Knežević, momak, koji je prošle sezone bio najbolji igrač Bosne iz Sarajeva, Emir Hadžibegović, prošle sezone igrač Teoda, koji će braniti boje B reprezentacije Crne Gore na turneji u Kini i iskusni Marko Ćalić, koji je prošle sezone sa Mornarom osvojio titulu.

„Uspjeli smo da uradimo gotovo sve što smo planirali u dosadašnjem dijelu prelaznog roka. Pomno pratimo situaciju na tržištu i spremni smo da reagujemo kako bi nadogradili tim. Bitan nam je kvalitet, a ne da li je domaći igrač u pitanju ili stranac. Očekuje nas učešće u ABA 2 ligi, paklena konkurencija i borba za vrh tabele“, rekao je početku razgovora za Sport Klub sportski direktor Goran Jeretin.

Sutjeska je složila kockice u željeni mozaik za sada. Međutim, svima je jasno da će najjače pojačanje Sutjeske u sezoni koja sledi biti navijači. Ljubitelji košarke u Nikšiću su se vratili u dvoranu, oduševljeni igrama i rezultatama Sutjeske u Superligi tokom koje je izboren plasman u ABA 2 ligu i polufinale plej-ofa. Sudeći po aktivnostima na društevnim mrežama, navijači Sutjeske jedva čekaju da krene nova sezona.

„Siguran sam da će dvorana u utakmicama ABA 2 lige biti ispunjena do posljednjeg mjesta, kao nekada kada je Sutjeska igrala u elitnom regionalnom društvu. Vjerujem da uz ogroman vjetar u leđa koji ćemo imati, možemo od Nikšića da napravimo neosvojivu tvrđavu“, kazao je Goran Jeretin za Sport Klub i nastavio:

„Konkurencija u ABA 2 ligi će biti paklena u sezoni koja slijedi. Sve ekipe ulaze u sezonu sa ambicijama da se bore za sam vrh tabele, za mjesto u polufinalu, za mjesto u elitnom društvu. Nikome nećemo priznati da je bolji, dok nas u to ne ubijedi na parketu, to mogu da obećam. Da li Sutjeska može već ove sezone da izbori plasman u ABA ligu? Uz pomoć navijača, uz sastav tima koji imamo i koji planiramo da nadogradimo možemo mnogo. Ako nam se ukaže prilika da izborimo plasman u elitnom društvu, budite sigurni da ćemo je zgrabiti sa obje ruke.“

Ono što je izvjesno je da Suteska ne namjerava da odustane od cilja, a to je da se vrati na staze uspjeha i da postane klub čije se ime sa poštovanjem izgovara u Crnoj Gori i regionu, za početak. Oni koji su poslije poraza od Primorske prošle sezone kada je Sutjeska ostala bez mjesta u ABA 2 ligi pomislili da će projekat biti srušen kao kula od karata, grdno su se prevarili.

Sutjeska je prošle sezone igrala u polufinalu Kupa Crne Gore, polufinalu plej-ofa, izborila je plasman u ABA 2 ligu. Sada želi dalje…

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button