Jelena Despotović nestrpljiva pred početak Igara: Sjutra bih krenula da igram

Jelena Despotović jedva je dočekala da se čekira i poleti za Tokio. I dočekala je trenutak o kojem je maštala.

Sjajna rukometašica i od sljedeće sezone nova članica Đera prisjetila se 2012. godine, dočeka ,,lavicama” na glavnom podgoričkom trgu i emocija koje se i danas rado sjeća.

“Kad god mi neko pomene Olimpijske igre sjetim se 2012. Mislim da sam tri ili četiri sata ranije prilikom dočeka bila prva u prvom redu. Sjećam se da mi je neka od njih dobacila dres… Bila sam najveći mogući fan u državi avgusta 2012. Možete sada zamisliti koliko se radujem početku Igara.Jedva čekam da sve krene”, ispričala je Despotović.

“Lavice” čeka izazov okolnosti koje nikome, zbog strogih kriterijuma, ne idu od ruke, kao i jaki rivali na terenu.

“Rukomet je rukomet profesionalni sportisti, manje-više, se isto spremaju za svakog rivala. Zbog ukupne situacije ne možemo da kažemo tačno kako će biti, naročiti mi koje nijesmo bile na Igrama. Mogu da zamišljam. Izvjesno je samo da Olimpijske igre nijesu obično takmičenje. Zato jedva čekam da sve krene, nekako ima osjećaj da malo duže pripeme traju, ali sve je to trebalo da prođemo. Vjerujte, sjutra bih krenula da igram. Nestrpljiva sam.”

Plan rada je do kraja sproveden.

“Imamo još vremena, sada ćemo dogovarati najsitnije detalje i spremaćemo se od protivnika do protivnika. Imaćemo vremena da gledamo materijal, ali, prije svega, da se fokusiramo na sebe.”

Nije isto kada si u olimpijskom selu ili kod kuće. I bolje što smo u Japan stigli ranije.

Jelena kaže da je hladna glava na OI veoma važan faktor. Spektakl i očekivanja se pobjeđuju mirnom strategijom.

“Bez obzira što su Olimpijske igre, posebne pripreme su iste za svakog rivala. Izvjesno je da nas čekaju različiti stilovi rukometa, sa mnogim ekipama se toliko često na terenu nijesmo srijećale, ali polako. Fokusiraćemo se i vjerujem od prve utakmice raditi najbolje stvari na terenu.”

Bojana Popović je izabrala najbolih 15, sa puno debitanata u ekipi kreće u olimpijski turnir. Možda ekopa nema snagu ekipe koja je u Londonu osvojila olimpijsku medalju, ali…

“Skoro svaka od nas može da igra na sve strane. Ja na desnom beku, Majda Mehmedović, takođe, može da stane na beka, svašta možemo da kombinujemo. Milena Raičević neće biti sa nama, možda nemamo toliki broj bekova, moraćemo to da nadomjestimo. Ali, generalno, Crna Gora nije nikad imala toliki broj igrača kao na primjer Norveška, ali nikad to nije odlučivalo pobjednika. Fokusiraćemo se na sebe i vidjećemo.”

O ciljevima kaže.

“Teško je sada reći kako će izgledati sve to u grupi, ali prvi cilj je plasman u četvrtfinale. Vidjećemo dokle smo stigle kada završimo grupu”, istakla je Jelena Despotović.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button