Jedna je Jovanka Radičević

Selektorka i saigračica o kapitenki ,,lavica“

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.8k pregleda Dodaj komentar
Foto: Dobrilo Malidžan

Najbolji su oproštaji kad ste na vrhuncu. U slučaju Jovanke Radičević preciznije se može reći – na podijumu.

Kapitenka crnogorske rukometne reprezentacija ,,ispraćena“ je iz ,,Morače“, gdje je počela njena impresivna karijera, uz ovacije, transparente, poklone, na rukama saigračica…

,,Lavice“ su joj obećale da će ,,pravi“ oproštaj od državnog tima biti u Ljubljani, u borbi za medalje na Evropskom prvenstvu. Obećano – ispunjeno, uz bronzani potpis.

– Zajedno smo u reprezentaciji od prvog dana, sve što smo uradile – uradile smo zajedno. Veliki čovjek, vrhunska igračica. Trebalo bi mnogo vremena za priču o Joki, takva pobjednica se jednom rađa. Poručila bih joj da tek dolazi njen najsrećniji period života – kazala je Milena Raičević po dolasku reprezentacije na Aerodrom Podgorica.

Foto: Dobrilo Malidžan

Bojana Popović je s Jovankom kao saigračicom osvojila olimpijsko srebro. Sada je Joka bila njena ,,produžena ruka“ na terenu.

– Toliko je emocija bila zbog njenog ,,posljednjeg plesa“ da smo sve morale da se borimo s tim, ne samo ona. Kroz cijelu karijeru nosila je ekipu energijom koju niko neće moći da nadoknadi. Nadamo se da će se predomisliti, ali teško jer je čvrsto odlučila. O njenoj karijeri je suvišno pričati, ona je ličnost koja se jednom rađa i teško ćemo napraviti takvu igračicu. To je jednostavno – Jovanka, dio istorije rukometa. Uvijek na visokom nivou, neko ko ulaže mnogo emocija na terenu i van njega, i u klubu i u reprezentaciji. Pomogli smo joj da priču u reprezentaciji završi medaljom, što je i željela. Bez njenog učinka to ne bi bilo moguće. Veliko joj hvala, a ona nastavlja da igra na klupskom nivou i još ćemo uživati gledajući je – kazala je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar