Jedinstvo čuva svoje talente

Redakcija
Piše: Redakcija 169 pregleda Dodaj komentar

Uprava Odbojkaškog kluba Jedinstvo potpisala je prve profesionalne ugovore sa dvojicom talentovanih odbojkaša Milanom Rovčaninom i Stefanom Femićem, saopšteno je iz bjelopoljskog kluba.

Rovčanin i Femić su ljetos sa mkladom reprezentacijom Crne Gore učestvovali na prvom Evropskom prvenstvu u ovom uzrastu, sa još sedam najboljih ekipa u Evropi.

Kako je saopšteno, 19-godišnji primač servisa Milan Rovčanin je prvim ugovorom potvrdio vjernost klubu na tri godine.

Milan Rovčanin

– Veoma sam srećan što sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom gdje sam napravio prve korake. Prošao sam sve mlađe kategorije i uspio da se ostvarim nasupajući proteklih sezona u seniorskoj ekipi i postanem važan igrač u timu što sam priželjkivao od samog početka“ – rekao je Rovčanin i dodao:

– Sudeći po tome da volim izazove, a da klub u narednim godinama ima ambiciju da se vrati u vrh crnogorske odbojke, je bilo presudilo u odabiru moje buduće sredine, iako sam imao još neke ponude. U novu sezonu ulazimo sa puno samopouzdanja i nestrpljivo čekamo prve utakmice. Vjerujem da ćemo u narednim godinama imati razloga da se radujemo – zaključio je Rovčanin.

U narednim sezonama, dres Jedinstva će nositi i talentovani srednji bloker Stefan Femić, sa kojim je klub, takođe, potpisao trogodišnji ugovor.

Stefan Femić

– Želim da zahvalim klubu na ukazanom povjerenju. Svakako mi predstavlja veliku čast i zadovoljstvo što ću ostati u Jedinstvu i braniti boje svog grada. Atmosfera u klubu i među igračima je odlična, mogu da kažem da smo jedna velika porodica. Trudiću se da svojim igrama doprinesem napretku ekipe, a ubijeđen sam da zajedno uz dobar rad možemo napraviti dobre stvari za naš klub – poručio je Femić.

Predsjednik Jedinstva Vukman Obradović je rekao da je veoma zadovoljan što se potvrdilo da u Bijelom Polju ima talentovane djece, koja žele da se bave profesionalno odbojkom.

– Potpisivanjem ovih ugovora pokazujemo našu opredijeljenost da zadržimo domaće igrače, ujedno i da nagradimo njihov dosadašnji rad i zalaganje koje su imali prolazeći kroz sve mlađe kategorije. Siguran sam da je ovo početak novog poglavlja u razvoju kluba, koje će ukoliko budemo uporni i istrajni u narednim sezonama doprinijeti ostvarivanju onih zacrtanih ciljeva koje smo postavili – kazao je Obradović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar