Jauković: Uspiješno smo završle veoma naporan dio priprema, imamo dobru energiju

Rajko
Piše: Rajko 797 pregleda Dodaj komentar
Foto - Dejan Starčević / ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti završile su prvi dio priprema, iza njih je bazični rad u Kolašinu, nekoliko zajedničkih treninga sa Bukureštom i dvije prijateljske utakmice.

Do utorka će pauzirati, kada će na put za Ljubljanu, gdje ih do petka, učešća na turniru “Vinko Kandija”, čeka zajednički rad sa Krimom.

Podgoričanke su u oba meča bile slabije od gošći iz Rumunije, očekivano, jer su bile nekompletne, a i Bukurešt je tim koji će u ovoj sezoni, vjerovatno uz Đer, konkurisati za trofej Lige šampiona. ,,Plave su više zadovoljnije kako su odigrale u Kolašinu, izgubile gol, a manje prvim poluvremenom iz druge utakmice.

“Zadovoljna sam, posebno kako je tim podnio pripeme, a nije bilo lako. Znali smo da će nam u posljednjoj utakmici sa Rumunkama biti teže, jer smo tek došli iz Kolašina i doživjeli mali šok od temperature. Juče, to prvo poluvrijeme nije bilo onako kako smo željeli, ali smo u nastavku bolje djelovale u odbrani, a onda i u napadu. Ovaj period je, zaista, bio naporan, ali smo ga dobro podnijele, što znači da nijesmo samo ljeti odmarale nego smo trenirale. Da tako nije bilo, ne bi pripreme uspješno završili”, istakla je Đurđina Jauković.

Od Kolašina sa timom nijesu Milena Raičević, oporavlja se u Holandiji, Ivana Godeč (učestvuje na SP za kadetkinje), a Ema Ramusović tek je ušla u priču nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata. Katarina Bulatović još ne korsti lijevo šutersko rame. Oslabljene su pokazale više dobrih, nego slabijih stvari, u oba meča sa šampionom Rumunije.

“U toj prvoj utakmici pokazali smo karakter. Vidjelo se da Bukurešt nema istu snagu sa i bez Andree Lekić. Znali smo šta nas čeka, konkretno u drugom meču. Andrea je pokazala da je vrhunski srednji bek, koja je za svoje desne i lijeve bekove ukrštala i stvarala poljanu. Malo nam je i zbog toga teže bilo, ali kad se vrati Mika, Ema, Ivana, kada Kaća bude mogla da šutira, imaćemo u odbrani više energije zbog veće rotacije. Kada bude potrebno sa dva pivota igraćemo odbranu. Imamo tri pivota koja igraju vrhunsku odbranu.”

Budućnost je iznendila u prvoj utakmici gošće.

“Iskreno, nijesmo očekivali onakvu igru. Znala sam da će biti teško, a negdje sam od Bukurešta još više očekivala, s obzirom na to kakav tim imaju. U Kolašinu su možda ušle laganije, a onda, što mi se posebno dopalo, nakon 15 minuta smo izazvali ono najbolje kod njih. Pokušavale su da budu agresivne, da nas biju, tako je bilo u drugom meču, a tako je i na treninzima.” ,,Plave” su napadale sjajnu odbranu, sa dva vrhunska golmana.

Često i lako dolazile do golova. Bile raznovrsne.

“Prvo što smo šutirali sjajnim golmanima, a onda što smo i napadali Jakobsen koja je samo odbrambeni igrač, a sa Švedskom je mnogo toga osvojila. Tu su još Kris i Cvija, bile su u našem sistemu, Majda i Joka, imaju, zaista, dobru odbranu. Uspjeli smo više puta da ih prevarimo, pronalazile dobre šanse za gol.”

Od puta u Ljubljanu, lijevi bek Budućnosti očekuje mnogo.

“I Krim je uvijek motivisan, dobro se poznajemo, imaćemo u Sloveniji dobru energiju, sigurna sam. Lakše će nam biti nego u drugoj utakmici sa Bukureštom.”

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar