Jauković: Od nas uvijek očekujte maksimum

Rajko
Piše: Rajko 775 pregleda Dodaj komentar

Rukometašice Budućnosti ostvarile su primarni cilj. Tačnije rečeno premašile su ga. Uz plasman u drugu, ili ti glavnu fazu Lige šampiona, izabranice Dragana Adžića su prenijele šest bodova i više nego realne izglede da stignu do četvrtfinala.

Meč sa Larvikom je lišen rezultatskog značaja, s obzirom da je Budućnost u konkurenciji sa Mecom i Odenzeom već obezbijedila plasman u TOP 12 fazu, uz kapitalnih šest bodova. Rezultati sa posljednjeplasiranim Larvikom se brišu, pa djevojke koje vodi Dragan Adžić, od kojih će njih deset igrati na Evropskom prvenstvu, već misli usmeravaju ka Francuskoj.

„Imali smo zaista naporne pripreme, a uz to i probleme sa povredama. Sve smo rješavali u hodu, borile se i vjerovale u sebe. Najjači adut Budućnosti je pozitvna energija, energija koja nas je prošle sezone nosila do četvrtfinala Lige šampiona u kojem smo zaustavljene od Đera. Sada smo iskusnije za godinu dana, a stigle su Marina Rajčić, Anđela i Katarina Bulatović. Kvalitetnije smo i jače u odnosu na prošlu sezonu i imamo pravo da se nadamo i želimo plasman na finalni turnir elitnog takmičenja. To niko ne može da nam zabrani“, rekla je za Sport Klub Tatjana Brnović, jedna od najtalentovanijih pivotmenki planete i nastavila:

„Ostvarile smo ogroman uspjeh u prvoj fazi takmičenja u Ligi šampiona, prikupile šest bodova za drugu fazu, a samim tim i više nego realne izglede da stignemo do drugog cilja, a to je četvrtfinale, nokaut faza i borba za mjesto na pomenutom finalnom turniru. Ali, sada misli usmjeravamo kao Evropskom šampionatu u Francuskoj. Prvi meč igramo protiv Slovenije 30. novembra, a u grupi su još Rusija i Francuska. Grupa je pakleno teška, a takva je i konkurencija na šampionatu Evrope. Sa mnogo optimizma i vjere u sebe i sopstvene mogućnosti idemo u Francusku. Za Evropsko prvenstvo važi isto kao i za Ligu šampiona. Niko ne može da nam zabrani da se nadamo i želimo medalju“, zaključila je Brnović.

Sa Tatjanom Brnović se složila Đurđina Jauković, djevojka koja spada u grupu najperspektivnijih bekova planete. Đina je moć i raskoš talenta koji posjeduje pokazala mnogo puta, ali uvijek se pamti posljednji meč. Protiv Odenzea je osam puta zatresla mrežu, a da pri tome ni jednom nije promašila.

„Slažem se sa Tanjom. Premašili smo očekivanja u prvoj fazi Lige šampiona. Pobjedama nad Mecom i dva puta nad Odenzeom prikupile smo sjajan kapital za drugu fazu takmičenja u kojem ćemo igrati sa ekipama Rostova, Bresta i Kopenhagena. Cilj je da izborimo četvrtfinale, da izborimo što bolju poziciju, a samim tim i nešto lakšeg rivala u nokaut fazi, mada lakih rivala u Ligi šampiona nema. Naš san od početka priprema je plasman na finalni turnir. Konkurencija je paklena, ali i mi pakleno radimo kako bi san postao java“, naglasila je Đina Jauković.

Na pitanje šta se može očekivati od reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj, Đina Jauković je rekla:

„Maksimum. Borićemo se u svakom meču do posljednjih atoma snage, pa dokle stignemo. Od prvog duela sa Slovenijom, pa sve do kraja, za nas će svaka utakmica biti kao finale. Na prošlom Svjetskom prvenstvu smo stigle do četvrtfinala u kojem nas je zaustavila Francuska koja je kasnija postala šampiona planete. Sada je Francuska domaćin Evropskog šampionata i jedan od rivala u grupi, a naš san je da napravimo korak dalje u odnosu na planetarnu smotru i umiješamo se u borbu za medalje“, naglasila je Đina Jauković.

Mlade i ekstratalentovane Đina i Tanja imaju dva sna. Nama ostaje jedino da im poželimo da im snovi postanu java.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar