Jakić i Šofranac u Partizaniju

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 801 pregleda Dodaj komentar

tijana jakicCrnogorske odbojkaške reprezentativke, srednja blokerka Tijana Jakić i korektorka Jelena Šofranac, do kraja sezone igraće u Partizani voleju, trenutno prvoplasiranoj ekipi prvenstva Albanije.

 

Njih dvije će za novi klub debitovati danas (petak) u polufinalu Kupa protiv Tirana voleja, četvrtoplasirane u ligi.

 

Ambicije kluba su da se osvoje kup i prvenstvo, što mislim da je realno“, rekla je  Tijana Jakić, koja je u srijedu veče odigrala posljednji meč za Moraču protiv Budve (3:0).

 

Jakić je ponikla u Budućnosti, potom je igrala za Podgoricu, beogradski Radnički, a provela je jednu sezonu Rumuniji i dvije u Francuskoj.

 

U oktobru 2012. godine se vratila u Crnu Goru, i pristupila Morači, sa kojom je u martu prošle godine igrala finale Kupa Crne Gore (poraz od Luke Bar).

 

Šofranac (može da igra i primača) je karijeru počela u Budućnosti, odakle je nakon dvije sezone otišla u Srbiju, i igrala za Aranđelovac, Staru Pazovu i Novi Sad. U ljeto 2009. godine prešla je u Luku Bar, gdje je provela dvije sezone i osvojila Kup Crne Gore, a bila je najbolja igračica tog turnira u martu 2011. godine.

 

Nakon toga je neko vrijeme provela u Francuskoj, prošle sezone je bila i na Kosovu, ali je u posljednje dvije godine igrala manje zbog problema sa povredom ramena. Prije odlaska u Albaniju odradila je nekoliko treninga sa ekipom Budućnosti…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar